19 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Έτοιμες το 2021 οι νέες ταυτότητες»

1 min read
pierrakakis11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κυριάκος Πιερρακάκης: Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση εντός των επόμενων εβδομάδων θα κηρύξει νέο διαγωνισμό για την υλοποίηση του εγχειρήματος των νέων ταυτοτήτων.


Κυριάκος Πιερρακάκης: Την πεποίθηση πως οι νέες ταυτότητες θα έχουν μπει στη ζωή μας μέσα στο 2021 εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά άμεσα διάταξη για νέο διαγωνισμό με το έργο να έχει βάθος χρόνου, καθώς το 2021 αναμένεται κάθε Έλληνας πολίτης να έχει στα χέρια του την νέα ταυτότητα αντικαθιστώντας την παλιά.

«Μιλάμε πολύ για τις νέες ταυτότητες γιατί για να μπορούμε να κάνουμε ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να μπορούμε να ταυτοποιούμαστε από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας. Άρα πρέπει να ξέρει το σύστημα ότι είμαι όντως εγώ. Και γι’αυτό χρειαζόμαστε ταυτότητες νέου τύπου. Όχι τις σημερινές που θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 και του 1970 και ως προς αυτό έχουμε δεσμευτεί ότι μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε με έναν διαγωνισμό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες με στόχο να είναι έτοιμες εντός του 2021, έχοντας φυσικά δημιουργήσει άλλους μηχανισμούς ταυτοποίησης πιο ήπιους τον Μάρτιο, Απρίλιο για να μπορέσουμε να σηκώσουμε αυτή τη νέα πλατφόρμα» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στον Realfm 97,8.

tautothta11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «Οι νέες ταυτότητες θα θυμίζουν περισσότερο τις πιστωτικές κάρτες, θα έχει μια φωτογραφία, η οποία θα είναι έγχρωμη, όπως είναι σε άλλες χώρες. Αν δει κανείς πώς είναι οι ταυτότητες σήμερα στην Κύπρο, δεν έχουν έγχρωμες φωτογραφίες αλλά μοιάζουν περισσότερο με πιστωτικές κάρτες και σε αυτές αναγράφονται τα στοιχεία που έχουμε σήμερα και θα προστεθεί και ένας αριθμός, ο οποίος έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θέλουμε οι πολλοί αριθμοί που έχουμε να γίνουν ένας, για να μην ταλαιπωρούμαστε».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε και ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, πρέπει κανείς να θυμάται και μια σειρά άλλων αριθμών και ο στόχος που έχουμε είναι μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να τους ενοποιήσουμε όλους. Θα ανακοινώσουμε σύντομα ποιος θα είναι αυτός ο αριθμός. Είναι τεχνικό πιο πολύ ξέρετε αυτό το θέμα. Να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους και να τον γενικεύσουμε, να γίνει και φορολογικού ενδιαφέροντος και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Προφανώς αυτός ο αριθμός θα γράφεται και στην ταυτότητα και θα αλληλεπιδρούμε με το Δημόσιο με αυτόν τον αριθμό. Γιατί ο αριθμός της ταυτότητα, στην Ελλάδα αυτόν χρησιμοποιούμε κατά βάση, αλλάζει. Αν χάσεις την ταυτότητά σου, αλλάζει και ο αριθμός της. Θα πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και να τον θυμόμαστε. Ο ΑΦΜ δεν αλλάζει, μένει σταθερός. Πρέπει να έχουμε έναν αριθμό και με αυτόν να αλληλεπιδρούμε, τον οποίο θα παίρνουμε όταν γεννιόμαστε» πρόσθεσε.

Πηγή: PageNews.gr

Δείτε επίσης

Έρχονται οι νέες αστυνομικές ταυτότητες

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα