28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μπήκαν οι υπογραφές για το 5G – Θα δημιουργηθούν έως 69.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2030

1 min read
5g phone 21 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Υπεγράφησαν σήμερα, Τετάρτη, οι συμβάσεις χορήγησης χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz ανάμεσα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και των τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων (Cosmote, Vodafone, Wind).

Μπήκαν σήμερα οι υπογραφές στη χώρα μας για το δίκτυο 5G μεταξύ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και των τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Cosmote, της Vodafone και της Wind.

«Για εμάς είναι ένα πρώτο βήμα» τόνισε στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις καινοτομίες της δημοπρασίας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε. Σε ό,τι αφορά στο ταμείο «ΦΑΙΣΤΟΣ» χρησιμοποιήθηκε το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας ενώ κάποιες λίγες συχνότητες δεν δημοπρατήθηκαν ώστε να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς και για σκοπούς ανάπτυξης προϊόντων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μελέτη θα δημιουργηθούν έως 69.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2030 λόγω των δικτύων 5ης γενιάς με την προστιθέμενη αξία να φτάνει έως και πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Από την μια πλευρά η χώρα μας επιλύει εκκρεμότητες σε πολλά ζητήματα του ψηφιακού της μετασχηματισμού, ωστόσο σε πολλά θέματα είμαστε πίσω και πρέπει να καλύψουμε την χαμένη απόσταση αλλά τολμώ να πω ότι εδώ προηγηθήκαμε» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Cosmote, Μιχάλης Τζαμάζ, έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη της χώρας και μια «νέα ψηφιακή εποχή» σημειώνοντας ότι «αυτήν την φορά διαθέσαμε για το φάσμα 123 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι επιπλέον 2 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεων που έχουμε εξαγγείλει για την τετραετία». 

Στο μεταξύ,ο πρόεδρος της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης, υπογράμμισε ότι «αυτή η τεχνολογική αλλαγή έρχεται όχι για να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων» αλλά για να μεταβάλει ριζικά «το παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο». Η επένδυση σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας ανήλθε στα «130 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του φάσματος, ενώ υπάρχει κι ένα επενδυτικό πλάνο για τα επόμενα πέντε χρόνια που θα ξεπεράσει 500 εκατ. ευρώ». 

Καταληκτικά, ο πρόεδρος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, μίλησε για μέρα ορόσημο σημειώνοντας ότι «επενδύουμε 500 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη πενταετία, κυρίως σε υποδομές νέας γενιάς τόσο στην κινητή όσο και στην σταθερή».

πηγή: sputniknews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα