26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα τσιπ AI με την ονομασία Mach-1 στα τέλη του έτους

1 min read
samsung mach 1 ai | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Samsung Electronics, ένας εξέχων παίκτης της τεχνολογικής βιομηχανίας, αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην αγορά ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης με την επερχόμενη κυκλοφορία του πρωτοποριακού τσιπ επιτάχυνσης τεχνητής νοημοσύνης, το Mach-1. Η ανακοίνωση έγινε από τον Kye Hyun Kyung, επικεφαλής του τμήματος Device Solutions της Samsung, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για τη Samsung, καθώς προσπαθεί να αναπτύξει λογικά τσιπ για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, έναν τομέα στον οποίο δεν έχει επενδύσει σημαντικά στο παρελθόν.

AI chip | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ανάπτυξη του τσιπ Mach-1

Το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Mach-1 βρίσκεται επί του παρόντος σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης και ο σχεδιασμός του έχει υποβληθεί σε αυστηρή τεχνολογική επικύρωση σε συστοιχίες προγραμματιζόμενων πυλών πεδίου (FPGA). Η καινοτόμος προσέγγιση της Samsung με το Mach-1 περιλαμβάνει τη χρήση μνήμης LPDDR, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που μειώνει σημαντικά τις απαιτήσεις εύρους ζώνης μνήμης για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε περίπου 0,125x σε σύγκριση με τα υπάρχοντα σχέδια. Αυτή η στρατηγική χρήση της μνήμης LPDDR τοποθετεί το Mach-1 ως ένα ελαφρύ τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που δεν βασίζεται στη μνήμη υψηλού εύρους ζώνης (HBM), η οποία είναι σήμερα σπάνια και ακριβή στην αγορά.

Στρατηγική τοποθέτηση της Samsung

Η είσοδος της Samsung στην αγορά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με το Mach-1 δεν έχει άμεσο στόχο να ανταγωνιστεί λύσεις εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας, όπως οι σειρές H100 ή B100 της Nvidia. Αντ’ αυτού, η Samsung εστιάζει στην ανάπτυξη ενός επιταχυντή συμπερασμού AI που βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ειδικής εφαρμογής (ASIC) που υπερέχει σε εφαρμογές υπολογισμού άκρων. Η έμφαση που δίνει η εταιρεία στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τις ελάχιστες διαστάσεις και την οικονομική αποδοτικότητα ευθυγραμμίζεται με την αυξανόμενη ζήτηση για αποδοτικές λύσεις AI σε διάφορες βιομηχανίες.

Επιπλέον, η δέσμευση της Samsung για την ευρύτερη ανάπτυξη ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης είναι εμφανής μέσω της δημιουργίας ειδικών εργαστηρίων τόσο στην Κορέα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία επικεντρώνονται στην έρευνα της τεχνητής γενικής νοημοσύνης (AGI). Αυτά τα εργαστήρια συμβάλλουν καθοριστικά στην προώθηση της καινοτομίας για τη δημιουργία νέων τύπων επεξεργαστών και μνήμης που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες απαιτήσεις επεξεργασίας των μελλοντικών συστημάτων AGI.

Συμπερασματικά, η στρατηγική κίνηση της Samsung να λανσάρει το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Mach-1 σηματοδοτεί τη φιλοδοξία της να αμφισβητήσει τους ηγέτες του κλάδου, όπως η Nvidia, και να καθιερωθεί ως βασικός παίκτης στην αγορά ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης. Με ισχυρή εστίαση στην καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και τις στρατηγικές συνεργασίες, η Samsung αναμένεται να κάνει σημαντικά βήματα στην αναδιαμόρφωση του τοπίου της τεχνολογίας AI.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα