27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Χάσατε το τηλέφωνό σας; Δείτε πώς μπορείτε να το βρείτε, ακόμα κι αν είναι στο Silent

1 min read
Android lost device | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει απαραίτητα εργαλεία στην καθημερινή μας ζωή. Μας συνδέουν με την εργασία, την ψυχαγωγία και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ωστόσο, δεν αργεί να γίνει το κακό και να χάσετε το κινητό σας, ειδικά αν το τηλέφωνο είναι αθόρυβο. Ευτυχώς, οι συσκευές Android με λογαριασμούς Google προσφέρουν μια ενσωματωμένη λύση: “Βρείτε τη συσκευή μου”. Αυτή η λειτουργία όχι μόνο βοηθά στον εντοπισμό χαμένων τηλεφώνων, αλλά επιτρέπει επίσης απομακρυσμένες ενέργειες, όπως το κλείδωμα ή τη διαγραφή δεδομένων για λόγους ασφαλείας.

Εύρεση του χαμένου τηλεφώνου σας: Χρήστες Android με λογαριασμούς Google

Find my ftr | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η σημασία ενός λογαριασμού Google

Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα Android έρχονται προ-ρυθμισμένα με λογαριασμό Google. Αυτός ο λογαριασμός εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς:

  • Πρόσβαση στο Play Store: Η λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών απαιτεί λογαριασμό Google για την πιστοποίηση της ταυτότητάς σας και τη διαχείριση των αγορών.
  • Ενσωμάτωση με τις υπηρεσίες της Google: Ο λογαριασμός σας σας συνδέει με διάφορες υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, οι Χάρτες, το YouTube και άλλες, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες.
  • Δυνατότητα εύρεσης της συσκευής μου: Αυτή η ανεκτίμητη λειτουργία βοηθά στον εντοπισμό χαμένων τηλεφώνων και παρέχει πρόσθετες επιλογές ασφαλείας.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Εύρεση της συσκευής μου”

Για να βεβαιωθείτε ότι το Find My Device είναι έτοιμο όταν το χρειάζεστε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στο τηλέφωνο Android:

  1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις. Αυτό συνήθως είναι ένα εικονίδιο γραναζιού στο συρτάρι εφαρμογών.
  2. Πηγαίνετε στην ενότητα “Google”. Η θέση αυτής της ενότητας μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη του τηλεφώνου σας.
  3. Επιλέξτε “Εύρεση της συσκευής μου”.
  4. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Χρήση της δυνατότητας εύρεσης της συσκευής μου”. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η επιλογή θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά είναι σημαντικό να επαληθεύσετε την κατάστασή της για μελλοντική χρήση.

Εντοπισμός του χαμένου τηλεφώνου σας

Αν χάσατε το τηλέφωνό σας και είναι σιωπηλό, μην πανικοβάλλεστε. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Εύρεση της συσκευής μου”:

  1. Πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε οποιαδήποτε συσκευή – ένα άλλο smartphone, ένα tablet ή έναν υπολογιστή.
  2. Ανοίξτε τον ακόλουθο δικτυακό τόπο: https://www.google.com/android/find.
  3. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google. Αυτός θα πρέπει να είναι ο ίδιος λογαριασμός που σχετίζεται με το χαμένο σας τηλέφωνο.
  4. Επιλογή της χαμένης συσκευής. Αν έχετε πολλές συσκευές συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας, επιλέξτε αυτή που προσπαθείτε να εντοπίσετε.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αναπαραγωγή ήχου”. Αυτό θα προκαλέσει την εκπομπή ενός δυνατού ήχου κλήσης από το τηλέφωνό σας, ακόμη και αν είναι ρυθμισμένο σε αθόρυβη λειτουργία.
  6. Ακολουθήστε τον ήχο για να εντοπίσετε τη θέση του χαμένου τηλεφώνου σας.

Αυτή η απλή διαδικασία αξιοποιεί τις υπηρεσίες της Google για να ξεπεράσει την πρόκληση του σιωπηλού τηλεφώνου.

Εναλλακτικές λύσεις για συγκεκριμένους κατασκευαστές

Ενώ η λειτουργία “Εύρεση της συσκευής μου” είναι μια εγγενής λειτουργία της Google, ορισμένοι κατασκευαστές τηλεφώνων προσφέρουν πρόσθετες επιλογές. Για παράδειγμα, οι συσκευές Samsung Galaxy διαθέτουν τη δική τους υπηρεσία “Εύρεση του τηλεφώνου μου”. Δείτε πώς μπορείτε να την ενεργοποιήσετε και να τη χρησιμοποιήσετε:

  1. Μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις στο τηλέφωνο Samsung Galaxy σας.
  2. Πατήστε στο “Ασφάλεια και απόρρητο”.
  3. Επιλέξτε “Προστασία χαμένης συσκευής.”
  4. Ενεργοποιήστε όλες τις διαθέσιμες επιλογές σε αυτό το τμήμα.

Για να εντοπίσετε το χαμένο σας τηλέφωνο Samsung εξ αποστάσεως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε συσκευή.
  2. Πλοηγηθείτε σε αυτόν τον ιστότοπο: https://smartthingsfind.samsung.com/
  3. Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας Samsung. Αυτός θα πρέπει να είναι ο ίδιος λογαριασμός που συνδέεται με το χαμένο σας τηλέφωνο.
  4. Στη συνέχεια, θα έχετε πρόσβαση σε διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναπαραγωγής ενός ήχου για τον εντοπισμό της συσκευής σας.

Παρόμοια με το “Find My Device” της Google, η υπηρεσία της Samsung απαιτεί σύνδεση με τον κατάλληλο λογαριασμό για επιτυχή απομακρυσμένη πρόσβαση.

find my ftr1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η προετοιμασία είναι το κλειδί:

  • Ενεργοποιήστε αμέσως το “Find My Device”:  Μην περιμένετε μέχρι να χάσετε το τηλέφωνό σας για να το ρυθμίσετε. Ενεργοποιήστε το “Find My Device” μόλις αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο Android.
  • Διατηρήστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας Google ασφαλή:  Θυμηθείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης του Λογαριασμού σας Google και αποθηκεύστε τα με ασφάλεια σε περίπτωση που χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στο “Find My Device” από άλλη συσκευή.
  • Εξετάστε την παρακολούθηση τοποθεσίας εκτός σύνδεσης:  Ορισμένες εφαρμογές τρίτων προσφέρουν περιορισμένες δυνατότητες παρακολούθησης τοποθεσίας εκτός σύνδεσης. Αν και δεν είναι εγγενές χαρακτηριστικό και δυνητικά λιγότερο αξιόπιστο, μπορεί να είναι εφεδρική επιλογή. Ωστόσο, ερευνήστε διεξοδικά τη φήμη και τις πρακτικές ασφαλείας της εφαρμογής πριν την εγκατάσταση.

Ανάληψη δράσης όταν χάσετε το τηλέφωνό σας

  • Ενεργήστε γρήγορα:  Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε την αναζήτηση του τηλεφώνου σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να το βρείτε.
  • Ελέγξτε τις γύρω περιοχές:  Προτού καταφύγετε σε απομακρυσμένες μεθόδους, ακολουθήστε ξανά τα βήματά σας και αναζητήστε οπτικά κοινά μέρη που μπορεί να έχετε τοποθετήσει λάθος το τηλέφωνό σας.
  • Χρησιμοποιήστε πολλές συσκευές:  Εάν έχετε πρόσβαση σε πολλές συσκευές, όπως ένα tablet ή το τηλέφωνο ενός φίλου, δοκιμάστε να εντοπίσετε το χαμένο σας τηλέφωνο από κάθε μία. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης σύνδεσης.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο προσαρμογής της έντασης του κουδουνίσματος:  Εάν κάνετε συχνά σίγαση του τηλεφώνου σας, εξερευνήστε επιλογές όπως η προγραμματισμένη σίγαση ή η δημιουργία συγκεκριμένων προφίλ με εξαιρέσεις για σημαντικές εφαρμογές όπως το “Find My Device”. Αυτό διασφαλίζει ότι ο ήχος εντοπισμού μπορεί να αναπαραχθεί ακόμη και σε αθόρυβη λειτουργία.
  • Υποβάλετε αναφορά στην αστυνομία (αν κλαπεί):  Εάν υποπτεύεστε κλοπή, αναφέρετε το περιστατικό στην αστυνομία το συντομότερο δυνατό. Δώστε τους τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας (μοναδικό αναγνωριστικό) που μπορείτε να βρείτε στην αρχική απόδειξη αγοράς, στο κουτί ή πληκτρολογώντας *#06# στο τηλέφωνό σας (αν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν).

Θυμάμαι:

  • Το “Find My Device” μπορεί να μην είναι αλάνθαστο. Εάν το τηλέφωνό σας είναι κατεστραμμένο, έχει εξαντληθεί η μπαταρία ή δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, ο εντοπισμός του μπορεί να είναι δύσκολος.
  • Υπάρχουν περιορισμοί στην ακρίβεια τοποθεσίας. Να είστε προετοιμασμένοι για μια κατά προσέγγιση τοποθεσία και όχι για ένα ακριβές σημείο.
  • Για πρόσθετη ασφάλεια, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως “Κλείδωμα” ή “Διαγραφή” στο “Βρείτε τη συσκευή μου” εάν πιστεύετε ότι το τηλέφωνό σας έχει κλαπεί . Αυτό μπορεί να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και διατηρώντας ενεργοποιημένο το “Find My Device”, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να χειριστείτε μια κατάσταση χαμένου τηλεφώνου και ελπίζουμε να επανασυνδεθείτε γρήγορα με τη συσκευή σας.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα