27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Γιατί οι εταιρείες εγκαταλείπουν το cloud

1 min read
saas concept collage | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Cloud είναι κατάλληλο για σύγχρονες εφαρμογές, αλλά οι περισσότεροι εταιρικοί φόρτοι εργασίας δεν είναι ακριβώς σύγχρονοι. Τα προβλήματα ασφαλείας και οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες φέρνουν τις εταιρείες στις τοπικές εγκαταστάσεις.

Μην κοιτάτε τώρα, αλλά το 25% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη μεταφέρει το μισό ή περισσότερο από τον φόρτο εργασίας τους που βασίζεται στο cloud σε υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης. Αυτό προκύπτει από μια πρόσφατη μελέτη της  Citrix , μιας επιχειρηματικής μονάδας του Cloud Software Group.

Η έρευνα ρώτησε 350 ηγέτες πληροφορικής σχετικά με τις τρέχουσες προσεγγίσεις τους στο cloud computing και έδειξε ότι το 93% των ερωτηθέντων οι οποίοι είχαν μεταφέρει τις υποδομές τους σε cloud, εν τέλει ξαναγύρισαν σε υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης. Γιατί όμως;

Ζητήματα ασφάλειας και υψηλές προσδοκίες έργων αναφέρθηκαν ως τα κορυφαία κίνητρα (33%) για τη μετεγκατάσταση ορισμένων φόρτων εργασίας που βασίζονται σε cloud σε υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης, όπως κέντρα δεδομένων επιχειρήσεων, πάροχοι συντοπισμού και διαχειριζόμενοι πάροχοι υπηρεσιών (MSP).

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας ήταν η αποτυχία ικανοποίησης των εσωτερικών προσδοκιών, στο 24%. Ο όρος “Ανεκπλήρωτες προσδοκίες” περιγράφει τις περισσότερες τεχνολογικές τάσεις με τις οποίες έχω ασχοληθεί, όπως πελάτη/διακομιστή, ενοποίηση εταιρικών εφαρμογών, αρχιτεκτονική προσανατολισμένη στις υπηρεσίες . και τώρα σύννεφο. Οι ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης απροσδόκητα κόστη, ζητήματα απόδοσης, προβλήματα συμβατότητας και διακοπές λειτουργίας. 

Το πιο κοινό κίνητρο για επαναφορά σε συστήματα τοπικής εγκατάστασης είναι το κόστος. Στην έρευνα, περισσότερο από το 43% των ηγετών πληροφορικής διαπίστωσαν ότι η μεταφορά εφαρμογών και δεδομένων από τις εγκαταστάσεις στο cloud ήταν πιο ακριβή από το αναμενόμενο. Αν και δεν αποτελεί μέρος της έρευνας, το κόστος λειτουργίας εφαρμογών και αποθήκευσης δεδομένων στο cloud ήταν επίσης σημαντικά πιο ακριβό από ό,τι περίμεναν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Η ανάλυση κόστους-οφέλους της υποδομής cloud έναντι εσωτερικής εγκατάστασης ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον οργανισμό. 

Το κόστος του cloud είναι εκεί όπου τα πράγματα συνήθως ξεφεύγουν. Το cloud εξακολουθεί να είναι η πιο βολική πλατφόρμα για τη δημιουργία και την ανάπτυξη νέων συστημάτων, όπως το Generative AI , και έχει επίσης το πιο πρόσφατο και το καλύτερο από όλα σχεδόν. Ωστόσο, όταν οι επιχειρήσεις εκτελούν φόρτους εργασίας και σύνολα δεδομένων χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μοτίβα υποδομής, όπως επιχειρηματικές εφαρμογές που επεξεργάζονται και αποθηκεύουν δεδομένα με τον ίδιο τρόπο που έκαναν στις εγκαταστάσεις, υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος στο κόστος από τη χρήση ενός δημόσιου νέφους.

Με άλλα λόγια, όσοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το cloud ως απλό κεντρικό υπολογιστή για τον φόρτο εργασίας τους και δεν έκαναν κανένα μέτρο για να βελτιστοποιήσουν αυτούς τους φόρτους εργασίας για τη νέα τους τοποθεσία είχαν πολύ μεγαλύτερους λογαριασμούς από τον αναμενόμενο. Επιπλέον, δεν κέρδισαν κανένα πραγματικό πλεονέκτημα αξιοποιώντας ένα δημόσιο σύννεφο για αυτούς τους συγκεκριμένους φόρτους εργασίας.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα