16 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η νέα ψηφιακή λύση της ABB βοηθά τα πλοία να ξεκινήσουν το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους προς τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους

1 min read
| Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για μια άμεση είσοδο στην ψηφιοποίηση, η ABB ανέπτυξε μια νέα ψηφιακή λύση για τη συλλογή και καταγραφή δεδομένων απόδοσης επί του πλοίου. Το ABB Ability™ OneBox – Marine Signals Monitoring μεταφέρει τα σήματα από τους αισθητήρες του πλοίου σε μια πλατφόρμα cloud για άμεση πρόσβαση και ανάλυση των δεδομένων από τον πλοιοκτήτη.

Η αυξημένη επίγνωση και η συνεχής μάθηση σχετικά με την απόδοση του πλοίου επιτρέπουν τη λήψη εξυπνότερων αποφάσεων για τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης του και τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, οι πλοιοκτήτες μπορούν να υπολογίζουν την κατανάλωση καυσίμων και να αξιολογούν την πιθανή ανάγκη για περαιτέρω δράση όσον αφορά την διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους στόχους του IMO EEXI (Energy Efficiency Existing) και του CII (Carbon Intensity Indicators).

«Με πολλούς στην εμπορική ναυτιλία να αναζητούν έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να ξεκινήσουν το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού τους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε το OneBox στις λύσεις που προσφέρει η ABB στην αγορά», δήλωσε ο Antto Shemeikka, Επικεφαλής Ψηφιακών Υπηρεσιών, ABB Marine & Ports. «Το OneBox μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα, οικονομικά και εύκολα και να αναβαθμιστεί απρόσκοπτα για να συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες και συνεχώς εξελισσόμενες ψηφιακές απαιτήσεις. Οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στην ψηφιοποίηση των λειτουργιών των πλοίων τους, μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των πλοίων και να μετασχηματίσουν τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων στα υπάρχοντα πλοία. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα σήματα από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Προβολής και Πληροφόρησης Χαρτών / Electronic Chart Display and Information System (ECDIS), από τα συστήματα καυσίμου, από τις μηχανές και τον μετρητή ισχύος στον άξονα τις μηχανής.»

Το OneBox είναι απλό στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, με τη θέση σε λειτουργία να εκτελείται είτε επί του πλοίου, είτε εξ αποστάσεως. Είναι διαχρονικό, καθώς είναι συμβατό με οποιαδήποτε πλατφόρμα που επιτρέπει την ανάλυση και την ερμηνεία δεδομένων και μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να περιλαμβάνει αισθητήρες από πρόσθετο εξοπλισμό. Τα λειτουργικά δεδομένα του πλοίου μπορούν να απεικονιστούν χρησιμοποιώντας λογισμικά ανάλυσης της ABB, όπως το ABB Ability™ Marine Fleet Intelligence real-time fleet monitoring and analysis, το ABB Ability™ Genix Industrial Analytics and AI Suite ή μια διαδικτυακή πλατφόρμα άλλου προμηθευτή.

«Το OneBox αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες με τις στρατηγικές ψηφιοποίησης»,

δήλωσε ο Shemeikka. «Συνεχίζοντας να παρέχουμε στους πλοιοκτήτες έξυπνες ψηφιακές λύσεις, συμβάλλουμε σε ένα πιο έξυπνο, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο θαλάσσιο περιβάλλον».

Δελτίο τύπου

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα