29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft απολύει 1.900 υπαλλήλους της Activision Blizzard και του Xbox αυτή την εβδομάδα

1 min read
microsoft | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει αυτή την εβδομάδα 1.900 υπαλλήλους της Activision Blizzard και του Xbox. Οι απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% της συνολικής Microsoft Gaming division.

Η εταιρεία επικαλείται διάφορους λόγους για τις απολύσεις, μεταξύ των οποίων:

  • Η ανάγκη για συγχώνευση και απλοποίηση των δραστηριοτήτων μετά την εξαγορά της Activision Blizzard.
  • Η επιθυμία να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθεί η κερδοφορία.
  • Η ανάγκη να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν κυρίως τους υπαλλήλους της Activision Blizzard, αλλά και ορισμένοι εργαζόμενοι του Xbox και της ZeniMax θα υποστούν επιπτώσεις.

Οι απολύσεις έχουν επικριθεί από ορισμένους εργαζόμενους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι στοχοποιούνται άδικα. Η Communications Workers of America (CWA) έχει επίσης επικρίνει τις απολύσεις, λέγοντας ότι αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε επιτυχημένες εταιρείες, οι εργαζόμενοι δεν προστατεύονται χωρίς μια συνδικαλιστική φωνή στην εργασία.

Οι απολύσεις είναι οι τελευταίες σε μια σειρά από περικοπές θέσεων εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες. Αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενα κόστη, επιβραδυνόμενη ανάπτυξη και αυξανόμενη ανταγωνισμό.

Η Microsoft έχει δηλώσει ότι θα παρέχει υπηρεσίες επανένταξης για να βοηθήσει τους επηρεασμένους εργαζόμενους να βρουν νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να επενδύσει στους υπόλοιπους υπαλλήλους της και να αναπτύξει την επιχείρησή της μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, και ο Διευθυντής Σχεδιασμού, Allen Adham, φεύγουν από την εταιρεία. Ένα προηγούμενο survival παιχνίδι της Blizzard έχει επίσης ακυρωθεί.

Η απόφαση της Microsoft να απολύσει 1.900 υπαλλήλους είναι μια σκληρή υπενθύμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος της τεχνολογίας. Η εταιρεία δεν είναι μόνη της στην πραγματοποίηση δύσκολων επιλογών και είναι πιθανό να δούμε περισσότερες απολύσεις τους επόμενους μήνες.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα