27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Θα μπορούμε ποτέ να παίξουμε Fortnite στο iPhone;

1 min read
apple iphone 15 pro max plus ultra launch event 2421 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η απάντηση είναι περίπλοκη. Ενώ το Fortnite δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στο App Store, ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) που θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη στις 7 Μαρτίου 2024, θα μπορούσε να επιτρέψει στην Epic να επαναφέρει το παιχνίδι στα iPhone σε αυτή την περιοχή.

Ο DMA απαιτεί από την Apple να επιτρέψει στους χρήστες να εγκαταστήσουν εφαρμογές από τρίτες πηγές, πράγμα που σημαίνει ότι η Epic θα μπορούσε να προσφέρει το Fortnite απευθείας σε χρήστες iPhone στην Ευρώπη χωρίς να χρειάζεται να περάσει από το App Store. Αυτό θα έκανε δυνατή για την Epic να αποφύγει να πληρώσει την προμήθεια 30% της Apple για αγορές εντός εφαρμογής.

Ωστόσο, η Epic θα έπρεπε να συμμορφωθεί με ορισμένους από τους κανόνες του App Store της Apple, όπως αυτούς που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Επιπλέον, η Epic θα εξακολουθούσε να πρέπει να πληρώσει ένα φόρο 27% για αγορές εντός εφαρμογής, που είναι η αμοιβή που θα χρεώνει η Apple για εφαρμογές sideloaded στην Ευρώπη.

Είναι επίσης πιθανό ότι η Epic θα μπορούσε να επιλέξει να παραδεχτεί την ήττα της και να ζητήσει από την Apple να επανατοποθετήσει το Fortnite παγκοσμίως. Ωστόσο, αυτό φαίνεται απίθανο δεδομένων των δημόσιων δηλώσεων του Tim Sweeney για την υπόθεση.

Επομένως, ενώ δεν υπάρχει εγγύηση ότι το Fortnite θα επιστρέψει ποτέ στο iPhone, ο DMA το καθιστά πιο πιθανό. Η Apple είναι πιθανό να συνεχίσει να αντιστέκεται στο sideloading στις ΗΠΑ, αλλά η Epic θα μπορούσε να επιλέξει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην Ευρώπη εάν θέλει να φέρει ξανά το Fortnite στα iPhone.

Εν τω μεταξύ, οι θαυμαστές του Fortnite μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι σε άλλες συσκευές ή να το μεταδίδουν στα iPhone τους μέσω πλατφορμών streaming παιχνιδιών.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα