Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Instashop σταματά τη λειτουργία της στην Ελλάδα στο τέλος του 2023

1 min read
instashop techlog 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Την απόφαση να διακόψει τη λειτουργία της στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου έλαβε η διοίκηση της Instashop, η οποία δραστηριοποιούνταν στην ελληνική αγορά από το 2020.

Σε επιστολή που απέστειλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα συνεργαζόμενα καταστήματα, ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες της θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. 

Πρόκειται για ένα εγχείρημα των Γιάννη Τσιώρη και Ιωάννας Αγγελιδάκη, που σύστησαν την εταιρία το 2015, με αντικείμενο το fast grocery delivery στο Ντουμπάι ενώ στη συνέχεια είχε παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, τον Κατάρ, τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Κουβέιτ.

instashop techlog | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η εταιρεία απασχολούσε 107 άτομα στο τέλος του 2022, ενώ σε επίπεδο συνεργασιών είχε μεγάλο μέρος του λιανεμπορίου από διάφορους κλάδους, όπως τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Θανόπουλος, μεγάλες αλυσίδες λιανικής, όπως η Κωτσόβολος και η Pet City, όπως επίσης, φαρμακεία, καταστήματα καλλυντικών κ.ά.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία για το 2022, ο κύκλος εργασιών διπλασιάστηκε, σε σχέση με το 2021, στα 3,18 εκατ. ευρώ, αλλά το ίδιο συνέβη και με τις ζημιές, οι οποίες ανήλθαν στα 3,56 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι ζημιές μετά από φόρους είχαν διαμορφωθεί σε 1,24 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές εις νέο άγγιξαν τα 5 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ wwn.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα