17 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

ΗTrend Micro ανακοινώνει το νέο εργαλείο generative AI, Trend Companion, για την πλατφόρμα Trend Vision One™

1 min read
trend ai | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Trend Micro, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ανακοινώνει το καινοτόμο εργαλείο του generative AI, Trend Companion, για την πλατφόρμα Trend Vision One™.  Η νέα λύση, έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους αναλυτές ασφαλείας, βελτιώνοντας τα workflows και την παραγωγικότητα.

Ήδη το 2022, η Trend Micro διαχειρίστηκε πάνω από τρία τρις απειλές, για πελάτες σε περισσότερες από 65 χώρες. Με τη χρήση ΑΙ, εξειδικευμένου σε αυτά τα δεδομένα, απέτρεψε περισσότερες από 146 δισεκατομμύρια απειλές, εκ των οποίων τρία δις αφορούσαν επιθέσεις ransomware. Η κοινότητα των αναλυτών συμφωνεί ότι τα δεδομένα είναι κρίσιμα για την επίτευξη βελτιωμένων αποτελεσμάτων AI στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το Trend Companion μειώνει το χρόνο που αφιερώνουν οι αναλυτές σε μη αυτόματες αξιολογήσεις κινδύνου και έρευνες απειλών κατά 50%, χάρη στο plain language interface το οποίο:

• Εξηγεί και πλαισιώνει τις ειδοποιήσεις

• Επιλέγει και προσαρμόζει τις ενέργειες απόκρισης

• Αποκωδικοποιεί πολύπλοκα σενάρια

• Βοηθά τους αναλυτές να αναπτύξουν και να εκτελέσουν εξελιγμένα ερωτήματα σχετικά με τις απειλές.

Ο Kevin Simzer, COO της Trend, δήλωσε σχετικά: “Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι τόσο ισχυρή, όσο τα δεδομένα στα οποία έχει εκπαιδευτεί. Έχουμε αδιαμφισβήτητη ηγεσία στον έγκαιρο εντοπισμό των απειλών, που μας δίνει τη δυνατότητα να απλοποιήσουμε τη διαδικασία σχεδιασμού των αντίστοιχων ενεργειών. Η προσέγγισή μας αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με γνώμονα τις απειλές, αξιοποιώντας global insights για την παροχή υπηρεσιών, με τη χρήση των πιο εξελιγμένων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο”.

Περισσότεροι από 13.000 πελάτες της Trend Micro έχουν ήδη πρόσβαση στο Trend Companion, επιτρέποντας στους αναλυτές SecOps -οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων – να μειώσουν το μέσο χρόνο κατανόησης και να λάβουν ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές αποφάσεις.

Οι απειλές στον κυβερνοχώρο ποικίλουν και δεν περιορίζονται. Η Trend Micro, έχει την πιο διαφοροποιημένη γεωγραφικά βάση πελατών στον κλάδο και συγκεντρώνει το πιο πλήρες threat intelligence  μέσω της πολυπληθούς διασποράς local sensors παγκοσμίως κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη από μόνη της δεν αρκεί για να διατηρήσει τις ομάδες ασφαλείας να εργάζονται με μέγιστη απόδοση. Τα δεδομένα στα οποία βασίζεται είναι κρίσιμα. Αυτή είναι η αξία της παγκόσμιας ερευνητικής ομάδας απειλών της Trend Micro με το Zero Day Initiative, το μεγαλύτερο πρόγραμμα bug bounty στον κόσμο.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες AI του Trend Vision One και του Trend Companion, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.trendmicro.com/en_fi/research/23/f/companion-ai-assistant-trend-vision-one.html

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα