Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Copilot στον Microsoft Edge βλέπει και αναλύει τα βίντεο για εσάς!

1 min read
copilot support1 scaled1 e1702754662540 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στην εποχή που ζούμε αναμφίβολα το βίντεο έχει γίνει ένας σημαντικός τρόπος πληροφόρησης για τους ανθρώπους. Ωστόσο, η πολυπλοκότητα του περιεχομένου βίντεο συχνά δυσκολεύει τους ανθρώπους να βρουν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η λειτουργία Copilot του προγράμματος περιήγησης Edge θα λάβει μια σημαντική ενημέρωση: και πιο συγκεκριμένα νέες δυνατότητες επεξεργασίας πληροφοριών βίντεο.

Το Copilot του Microsoft Edge είναι ένα ισχυρό εργαλείο που απέκτησε πρόσφατα τη δυνατότητα να συνοψίζει περιεχόμενο βίντεο και να δημιουργεί “timestamps”. Αυτή η λειτουργία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ασχολούμαστε με το περιεχόμενο βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να κατανοήσουν γρήγορα τα κύρια σημεία ενός βίντεο και να μεταβούν σε συγκεκριμένα τμήματα χωρίς να χρειάζεται να σαρώσουν χειροκίνητα ολόκληρο το βίντεο,

4bc151e0 a3d1 440d b079 1b60999136a5 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με τον Mikhail Parakhin, Διευθύνοντα Σύμβουλο του τμήματος Διαφήμισης και Υπηρεσιών Δικτύου της Microsoft, το ενημερωμένο Copilot μπορεί να εμφανίζει αποσπάσματα βίντεο κατά την αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube.Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι, ακόμα και αν το ίδιο το βίντεο που έχει μεταφορτωθεί στο YouTube δεν περιέχει χρονοσφραγίδες, το Copilot μπορεί να αναλύσει το περιεχόμενο του βίντεο και να δημιουργήσει αυτόματα χρονοσφραγίδες. Μπορεί επίσης να προσφέρει περιλήψεις βασικών τμημάτων για να παρέχει στους θεατές μια λεπτομερή επισκόπηση του περιεχομένου. Όλα αυτά θα γίνονται χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσετε χειροκίνητα το βίντεο γρήγορα προς τα εμπρός.

Περίληψη περιεχομένου βίντεο

Ο Edge Copilot μπορεί πλέον να επεξεργάζεται πληροφορίες από βίντεο, εμφανίζοντας μια περίληψη βίντεο παράλληλα με το βίντεο YouTube που αναπαράγεται. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή επειδή το βίντεο που έχει μεταφορτωθεί μπορεί να μην έχει χρονοσφραγίδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Copilot δεν αναμασά απλώς τις υπάρχουσες πληροφορίες, αλλά αναλύει και κατανοεί το περιεχόμενο του βίντεο για να δημιουργήσει τις χρονοσφραγίδες και τις περιλήψεις του. Αυτή η λειτουργία είναι παρόμοια με τις επεκτάσεις Bard της Google για το YouTube.

Δημιουργία χρονοσφραγίδων

Εκτός από τη σύνοψη του περιεχομένου βίντεο, το Edge Copilot μπορεί επίσης να δημιουργήσει χρονοσφραγίδες για βίντεο και αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μεταβούν γρήγορα σε συγκεκριμένα τμήματα ενός βίντεο, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση των πληροφοριών που χρειάζονται χωρίς να παρακολουθήσουν ολόκληρο το βίντεο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των πληροφοριών βίντεο έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ασχολούμαστε με το περιεχόμενο βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να σαρώνουν περιλήψεις, να μεταπηδούν σε σημαντικές στιγμές και να αποκτούν βαθύτερες γνώσεις από οποιοδήποτε βίντεο παρακολουθούν.

copilot support ftr | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Προς το παρόν η ενημέρωση του Edge Copilot είναι επί του παρόντος διαθέσιμη για ένα περιορισμένο ποσοστό χρηστών, ενώ προγραμματίζεται σταδιακή εξάπλωση για όλους. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να μεταφέρει αυτή τη δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο σε κινητές συσκευές, επεκτείνοντας περαιτέρω την εμβέλεια και τον αντίκτυπό της. Η λειτουργία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σενάρια, όπως η σύνοψη βίντεο σε οργανισμούς που χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το SharePoint, το Teams και το Viva Engage, ή στην εφαρμογή Web Stream.

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα