18 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα ΕΛΤΑ θα παραδίδουν δέματα με drones!

1 min read
ELTA Dronamics1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η νέα ηγεσία των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την βουλγαρική startup, Dronamics, για ανάπτυξη παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone, όχι μόνο σε ελληνικά νησιά, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

H νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ακολουθεί νέα στρατηγική, ξεκινώντας με τη μείωση των καταστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη και να εξοικονομήσουν προσωπικό, ενώ το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η αλλαγή στην πολιτική των παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone.

Από την ανάπτυξη παράδοσης με drones μέσω υπηρεσίας που θα αναπτύσσονταν μέσα στα ΕΛΤΑ για παράδοση καταρχήν φαρμάκων υψηλού κόστους, πλέον οι ορίζοντες φαίνεται να ανοίγουν και η υπηρεσία θα αναπτυχθεί μέσα από συνεργασία με την βουλγαρική startup Dronamics. Μάλιστα, πλέον ο στόχος δεν είναι παραδόσεις μικροδεμάτων στην ενδοχώρα σε μικρές αποστάσεις, αλλά σε νησιά και υπάρχει πιθανή επέκταση και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με στόχο να αλλάξουν τα δεδομένα στις παραδόσεις ταχυδρομείου μέσα από μια υπηρεσία που θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιφέροντας αυθημερόν παραδόσεις σε μακρινές περιοχές με μειωμένο κόστος και με «πράσινο  αποτύπωμα». Μάλιστα, η βουλγαρική εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία με τα ΕΛΤΑ κάνοντας και σχετική ανάρτηση στο site της.

Η καινοτομία που έχει αναπτύξει η βουλγαρική startup προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παραδοσιακών ΕΛΤΑ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της καταρχήν συμφωνίας τα πρώτα δρομολόγια παράδοσης θα γίνουν από τις αρχές του 2024, αλλάζοντας τα πάντα στις ταχυμεταφορές στην χώρα μας, που λόγω των νησιών και των ορεινών όγκων παρουσιάζει καθυστερήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η Dronamics στοχεύει να δημιουργήσει αυθημερόν δρομολόγια που θα συνδέουν την Αθήνα με το βορρά καθώς και με τα νησιά στο νότο.

Δείτε περισσότερα στο moved.gr

ΠΗΓΗ wwn.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα