17 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ευρωπαϊκός Μήνας για την Κυβερνοασφάλεια 2023 – #BeSmarterThanAHacker

1 min read
BeSmarterThanAHacker | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στηρίζει τον Ευρωπαϊκό Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια (ECSM) και συμμετέχει στις εκστρατείες για τη διάχυση και διάδοση των μηνυμάτων του Μήνα. Μέσω της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στις απειλές και στους κινδύνους που αναδεικνύονται στο φετινό Ευρωπαϊκό Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια (ECSM 2023).

Με σύνθημα #BeSmarterThanAHacker ξεκίνησαν τον Οκτώβριο οι δράσεις για τον νέο Μήνα. Η εκστρατεία του 2023 ερευνά την απειλή της Κοινωνικής Μηχανικής και επικεντρώνεται στις τακτικές χειραγώγησης που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες. Δίνεται έμφαση στις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται οι ευρωπαίοι πολίτες για να αναγνωρίζουν και να αποτρέπουν τις προσπάθειες των κυβερνο-εγκληματιών.

Παρακολουθήστε τις δράσεις του Μήνα στα κοινωνικά μέσα, X (πρώην Twitter) @CyberSecMonth και Facebook @CyberSecMonthEU με χρήση των #CyberSecMonth και #ThinkB4UClick, και στον επίσημο ιστότοπο cybersecuritymonth.eu.

Προστασία από επιθέσεις Κοινωνικής Μηχανικής

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας παρουσιάζει ενημερωτικό υλικό, ενημερωτικά γραφήματα (infographic) και αφίσα, με θέμα την Κοινωνική Μηχανική, για τη διάδοση του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Κυβερνοασφάλεια. Το υλικό αναδεικνύει τις επιπτώσεις της Κοινωνικής Μηχανικής στην ψηφιακή ασφάλεια πολιτών και επιχειρήσεων, εκθέτει τις βασικές μορφές με τις οποίες εμφανίζεται η Κοινωνική Μηχανική, με ειδική μνεία στο ηλεκτρονικό ψάρεμα και παρουσιάζει ενδείξεις για την αναγνώριση του ηλεκτρονικού ψαρέματος, καθώς και συμβουλές για την αντιμετώπισή του.

Το ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο στους παρακάτω συνδέσμους:

Επιπρόσθετα, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας, ως εθνικοί εκπρόσωποι στις διεργασίες της εκστρατείας ECSM, σχεδιάζουν και υλοποιούν κοινές δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ξεκίνησε σειρά ενημερωτικών ομιλιών προς μαθητές Λυκείου. Εισηγητές από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, θα παρουσιάσουν στους μαθητές καλές πρακτικές, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα συζητήσουν μαζί τους για θέματα σχετικά με την κοινωνική μηχανική, το ηλεκτρονικό ψάρεμα και την κλοπή ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις προς μαθητές Λυκείου θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://saferinternet4kids.gr/ecsm.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα