29 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Temu βελτιώνει και επεκτείνει το ευρωπαϊκό της δίκτυο παράδοσης

1 min read
temu europe1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Temu, η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου από την Κίνα, έχει ήδη επεκτείνει το ευρωπαϊκό της δίκτυο παράδοσης μέσω συνεργασιών στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία και προχωρά σε επιπλέον συνεργασίες.

Η Temu ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη πριν από περίπου επτά μήνες, μετά τη δραστηριοποίησή της στις ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Το επιχειρηματικό της μοντέλο περιλαμβάνει και dropshipping, δηλαδή αποστολή προϊόντων απευθείας από κατασκευαστές, για μείωση του κόστους και των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν στις παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Temu υποστηρίζεται από τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα PDD Holdings, ο οποίος άνοιξε γραφείο στο Δουβλίνο την άνοιξη.

Το marketplace της Temu αναρριχήθηκε γρήγορα στις λίστες λήψης εφαρμογών σε διάφορες χώρες, μαγνητίζοντας τους χρήστες κινητών τηλεφώνων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλες εφαρμογές αγορών, με τις πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρει, τις σημαντικές εκπτώσεις, τις προσφορές σύστασης ενός φίλου και άλλες προωθητικές ενέργειες.

Οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon και το eBay είδαν τους καθημερινούς αγοραστές τους από κινητά να μειώνονται μετά την είσοδο του Κινέζου νεοεισερχόμενου.

Εν τω μεταξύ, η Temu εργάζεται για να βελτιώσει τα logistics της για τους πελάτες της στην Ευρώπη, ώστε να προσφέρει έγκαιρες και χωρίς προβλήματα παραδόσεις προϊόντων. Έχει ήδη συνεργαστεί με την Mail Alliance στη Γερμανία, την Poste Italiane στην Ιταλία και την CTT στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Οι εμπλεκόμενοι δεν διευκρίνησαν πόσος χρόνος εξοικονομείται από αυτές τις συνεργασίες.

Στη Γερμανία, η Mail Alliance θα συνεισφέρει με το δίκτυό της, με 55.000 άτομα προσωπικό παράδοσης, σύμφωνα με την Temu. Η εταιρεία είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ιδιωτικών παρόχων ταχυδρομικών υπηρεσιών της Γερμανίας, γνωστό για την ικανότητά του να χειρίζεται μεγάλους όγκους και γρήγορους χρόνους παράδοσης.

Στην Ιταλία, η Poste Italiane θα συνεργαστεί με την Temu σε τομείς όπως smart lockers με κωδικό PIN και τοπικά καταστήματα που λειτουργούν ως σημεία παραλαβής και παράδοσης. Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης περιβαλλοντικές στρατηγικές, όπως η μείωση των εκπομπών άνθρακα και η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών.

«Η συνεργασία μας με ισχυρούς περιφερειακούς εταίρους θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας για μια ομαλή και αποτελεσματική διαδικασία εκπλήρωσης παραγγελιών», δήλωσαν από την Temu σχετικά.

Το 2024, η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει τις συνεργασίες της στον τομέα της εφοδιαστικής για να εξορθολογίσει περαιτέρω τις διαδικασίες παράδοσης και επιστροφών προϊόντων.

ΠΗΓΗ wwn.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα