28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

iPhone 16 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

2 min read
iphone 16 pro | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πλησιάζει λοιπόν η ώρα που θα πιάσουμε στα χέρια μας ένα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. (εντάξει μπορεί να υπερβάλουμε λιγάκι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…) και παρόλο που απέχουμε ακόμη μήνες από οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση, οι φήμες έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν και να παίρουν στο τι θα έχει το νέο iPhone 16 Pro.

Ας δούμε λοιπόν μαζί παρακάτω τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Apple.

Οθόνη iPhone 16 Pro

iphone 16 pro screen sizes | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με πολλές πηγές , συμπεριλαμβανομένου του αξιόπιστου αναλυτή Ross Young, το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν και τα δύο μεγαλύτερες οθόνες από τους προκατόχους τους.

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτει οθόνη 6,3 ιντσών, πιο μεγάλη από την οθόνη 6,1 ιντσών του iPhone 15 Pro ενώ το iPhone 16 Pro Max φέρεται να διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών, μια αύξηση από την οθόνη 6,7 ιντσών του iPhone 15 Pro Max.

Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι φήμες βγουν αληθινές, αυτό σημαίνει ότι το iPhone 16 Pro Max θα είναι το μεγαλύτερο iPhone που κυκλοφόρησε ποτέ ενώ για πρώτη φορά θα αλλάξει και την ιστορία των μεγεθών οθόνης του iPhone από τα πρώτα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max που πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2020.

Μέγεθος και διαστάσεις

Πώς θα επηρεάσουν αυτά τα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης τους γενικούς παράγοντες μορφής των iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max; Μια αναφορά από στο MacRumors αναφέρει ορισμένες υποτιθέμενες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαστάσεις. Δείτε παρακάτω τις αντίστοιχες συγκρίσεις με τη σειρά iPhone 15 Pro.

iPhone 16 Pro vs iPhone 15 Pro

iPhone 16 ProiPhone 15 Pro
Πάχος8,25 χλστ8,25 χλστ
Υψος149,6 χλστ146,6 χλστ
Πλάτος71,45 χλστ70,60 χλστ
Απεικόνιση6,3 ιντσών6,1 ίντσες
Βάρος194 γραμμάρια187 γραμμάρια

iPhone 16 Pro Max vs iPhone 15 Pro Max

iPhone 16 Pro MaxiPhone 15 Pro Max
Πάχος8,25 χλστ8,25 χλστ
Υψος163,0 χλστ159,9 χλστ
Πλάτος77,58 χλστ76,70 χλστ
Απεικόνιση6,9 ίντσες6,7 ίντσες
Βάρος225 γραμμάρια221 γραμμάρια

Όπως μπορείτε να δείτε, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι ελαφρώς ψηλότερα από τους προκατόχους τους. Το πλάτος σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει αμετάβλητο, με αποτέλεσμα να υπάρχει στενότερος παράγοντας μορφής. Τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα είναι επίσης κάπως βαρύτερα από το iPhone 15 Pro, ενώ το πάχος θα παραμείνει αμετάβλητο.

Μπαταρία και θερμικές αλλαγές iPhone 16 Pro

Μια διαρροή από το Kosutami τον Νοέμβριο δείχνει μία πρώιμη πρωτότυπη μπαταρία που θα μπορούσε να φοράει το iPhone 16 Pro. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, η μπαταρία διαθέτει νέο μεταλλικό κέλυφος.

Η μπαταρία iPhone 16 Pro που διέρρευσε αποκαλύπτει νέο μεταλλικό κέλυφος για βελτιωμένα θερμικά

Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποίησε ένα μεταλλικό κέλυφος για την μπαταρία ενός iPhone. Στο παρελθόν, η Apple χρησιμοποίησε αποκλειστικά ένα πιο παραδοσιακό κάλυμμα αλουμινίου. Η υποτιθέμενη μπαταρία iPhone 16 Pro χρησιμοποιεί την ίδια σχεδίαση σε σχήμα L και έχει χωρητικότητα 3.355 mAh, σε σύγκριση με την μπαταρία 3.274 mAh στο iPhone 15 Pro.

Η μετάβαση σε μεταλλικό κέλυφος θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην απαγωγή θερμότητας για το iPhone 16 Pro. Αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, να επιτρέψει στο iPhone 16 Pro να λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα απόδοσης για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης που έχουν επηρεάσει το iPhone 15 Pro.

Επιπλέον, μια ξεχωριστή φήμη αναφέρει ότι το iPhone 16 Pro θα χρησιμοποιεί ένα νέο «θερμικό σύστημα γραφενίου». Αυτή η αλλαγή θα βελτιώσει επίσης τη διάχυση θερμότητας και τη θερμική αγωγιμότητα. Το iPhone χρησιμοποιεί επί του παρόντος μια χάλκινη ψύκτρα και οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η μετάβαση στο γραφένιο θα μπορούσε να προσφέρει περίπου τέσσερις φορές καλύτερη θερμική αγωγιμότητα .

Τέλος, μια πρόχειρη φήμη υποστηρίζει επίσης ότι το iPhone 16 Pro θα χρησιμοποιεί μια νέα σχεδίαση στοιβαγμένης μπαταρίας. Αυτό θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την ενσύρματη φόρτιση 40 W (από 27 W) και τη φόρτιση MagSafe 20 W (από 15 W). Προς το παρόν, αυτή η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και συνιστούμε να την αντιμετωπίσουμε με σκεπτικισμό.

Αναβαθμίσεις κάμερας iPhone 16 Pro

iphone 15 pro max cameras | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με τις βελτιώσεις της κάμερας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σειρά iPhone 16 Pro. Πιο συγκεκριμένα, πολλές πηγές ανέφεραν ότι το iPhone 16 Pro θα υιοθετήσει την ίδια κάμερα τετραπρισμού με ζουμ 5x που είναι προς το παρόν αποκλειστική για το iPhone 15 Pro Max.

Το iPhone 16 Pro Max, ωστόσο, θα μπορούσε να συνεχίσει να διαφοροποιείται με ακόμη μεγαλύτερο εύρος οπτικού ζουμ. Μια φήμη τον Ιούλιο πρότεινε ότι το iPhone 16 Pro Max μπορεί να συσκευάσει μια νέα «υπερμακριά τηλεφακό κάμερα περισκοπίου». Αυτή η φήμη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε επίσης ότι τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιούν νέους αισθητήρες κάμερας Sony για την κύρια κάμερα. Αν και δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό, η προσδοκία είναι ότι αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της κάμερας σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό.

Εν τω μεταξύ, η εξαιρετικά ευρεία κάμερα του iPhone 16 Pro αναμένεται επίσης να δει σημαντική βελτίωση. Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα του iPhone έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτη από τότε που παρουσιάστηκε το iPhone 13 Pro το 2021. Ο αναλυτής Jeff Pu ανέφερε ότι το iPhone 16 Pro θα χρησιμοποιεί μια νέα υπερευρεία κάμερα 48 MP, μια σημαντική βελτίωση από την τρέχουσα ultra ευρεία κάμερα 12 MP -ευρεία κάμερα στο iPhone 15 Pro.

Ταχύτερο Wi-Fi και 5G

iphone 16 pro wifi 7 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σύμφωνα με τους αναλυτές Ming-Chi Kuo και Jeff Pu , το iPhone 16 Pro θα προσφέρει υποστήριξη για συνδεσιμότητα Wi-Fi 7. Αυτή είναι μια αναβάθμιση από την υποστήριξη Wi-Fi 6E του iPhone 15 Pro.

Το Wi-Fi 7 ενισχύει σημαντικά τις ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων, με θεωρητική ταχύτητα άνω των 40 Gbps. Αυτό το καθιστά έως και τέσσερις φορές ταχύτερο από το Wi-Fi 6E και σχεδόν έξι φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi 5. Το Wi-Fi 7 εστιάζει επίσης στη μείωση του λανθάνοντος χρόνου, κάτι που είναι βασικό για πράγματα όπως έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού και ακουστικά όπως το Vision Pro .

Αλλά ακόμα κι αν το iPhone 16 Pro υποστηρίζει Wi-Fi 7, οι χρήστες θα πρέπει να αναβαθμίσουν ολόκληρο το σύστημα δρομολογητή Wi-Fi σε ένα που  υποστηρίζει Wi-Fi 7 . Αυτή θα είναι μια δαπανηρή διαδικασία, ειδικά στην αρχή.

Ο αναλυτής Jeff Pu αναφέρει επίσης ότι το iPhone 16 Pro θα χρησιμοποιεί το μόντεμ Snapdragon X75 της Qualcomm. Αυτό το μόντεμ μπορεί να επιτύχει ταχύτητες λήψης 5G έως και 7,5 Gbps χάρη στην υποστήριξή του για το πρότυπο «5G Advanced».

Άλλα μεζεδάκια (ωραία μετάφραση, μας άρεσε και το αφήσαμε έτσι γιατί μας έπιασε και μια λιγούρα)

  • Το iPhone 16 Pro φέρεται να χρησιμοποιεί το τσιπ A18 Pro .
  • Είναι πιθανό το iPhone 16 Pro να χρησιμοποιεί κουμπιά στερεάς κατάστασης αντί για φυσικά κουμπιά. Αυτή η αλλαγή φημολογήθηκε για το iPhone 15 Pro , αλλά η Apple φέρεται να ακύρωσε αυτά τα σχέδια την τελευταία σιγμή.
  • Το iPhone 16 Pro δεν θα διαθέτει Touch ID.
  • Μια πρόχειρη φήμη υποδηλώνει ότι το iPhone 16 Pro θα διαθέτει ένα πρόσθετο κουμπί “Λήψη” στη δεξιά πλευρά δίπλα στο κουμπί λειτουργίας. Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

iPhone 16 Pro: Ημερομηνία κυκλοφορίας

Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max αναμένεται να ανακοινωθούν και να κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο του 2024. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να αλλάξει αφού μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, προβλήματα παραγωγής και άλλα.

iPhone 16 Pro: Τιμολόγηση

iphone 15 pro pricing | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είχαν τις ίδιες τιμές με τους προκατόχους τους. Μια αλλαγή, ωστόσο, είναι ότι το iPhone 15 Pro Max ξεκινά από 256 GB αποθηκευτικού χώρου με τιμή στα 1.499 € στο Public.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είχαν αυξημένο κόστος παραγωγής για την Apple, ωστόσο, η εταιρεία επέλεξε να μην μετακυλίσεις αυτές τις αυξήσεις τιμών στους καταναλωτές.

iPhone 16 Pro: Ρεζουμέ

Έχουμε ακόμη πολύ χρόνο μπροστά μας για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max όμως ελπίζουμε να σας δώσαμε μία ιδέα για το τι να περιμένετε. Όπως πάντα, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά όλα είναι απλώς φήμες και μπορεί να αλλάξουν.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα σχετικά με το iPhone 16 Pro.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα