Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft προσλαμβάνει τον πρώην CEO της OpenAI Sam Altman και τον συνιδρυτή της Greg Brockman.

2 min read
sam altman microsoft | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τελικά από ότι φαίνεται θα έχει ενδιαφέρον αυτή η υπόθεση. Όλοι πάνε με ελαφριά πηδηματάκια στη Microsoft αφού μετά από ένα Σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεων για την πιθανή επαναφορά του Altman στην OpenAI, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανακοίνωσε ότι τόσο ο Altman όσο και ο Brockman θα συμμετάσχουν για να ηγηθούν της νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI της Microsoft. Ο Altman θα έχει τον τίτλο του CEO αυτού του νέου ομίλου.

Η Microsoft προσλαμβάνει τον πρώην CEO του OpenAI Sam Altman και τον συνιδρυτή της Greg Brockman.

Ο Άλτμαν απολύθηκε από την OpenAI την Παρασκευή, αφού το διοικητικό συμβούλιο είπε ότι «δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI». Μετά από ένα καυτό Σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεων για την πιθανή επαναφορά του Altman στο OpenAI, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανακοίνωσε ότι τόσο ο Altman όσο και ο Brockman θα συμμετάσχουν για να ηγηθούν της νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI της Microsoft. Ο Altman θα έχει τον τίτλο του CEO αυτού του νέου ομίλου.

«Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο Sam Altman και ο Greg Brockman, μαζί με συναδέλφους τους, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI», λέει η Nadella. «Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται για την επιτυχία τους».

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο Άλτμαν αναγνώρισε ότι εντάχθηκε στη Microsoft με την αναδημοσίευση της Nadella με το μήνυμα «η αποστολή συνεχίζεται». Ο Nadella απάντησε παρέχοντας κάποιες συμβουλές για το πώς βλέπει τον νέο ρόλο του CEO του Altman στη Microsoft. «Έχουμε μάθει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για το πώς να δίνουμε στους ιδρυτές και τους καινοτόμους χώρο για να δημιουργήσουν ανεξάρτητες ταυτότητες και κουλτούρες στη Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των GitHub, Mojang Studios και LinkedIn, και ανυπομονώ να κάνετε το ίδιο».

Η Microsoft συνήθως εκχωρεί τίτλο Διευθύνοντος Συμβούλου μόνο σε ηγέτες ξεχωριστών ή μεγάλων επιχειρήσεων εντός του γίγαντα λογισμικού. Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, διορίστηκε πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, με τη Microsoft να χρησιμοποιεί ή να συνεχίζει τις θέσεις CEO για μια σειρά από τις εξαγορές της, συμπεριλαμβανομένων των GitHub, LinkedIn, Mojang και Activision Blizzard. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μεγαλύτερα σχέδια για τη νέα προηγμένη ερευνητική ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.

Ο Brockman αποκάλυψε επίσης ότι η νέα ομάδα της Microsoft θα περιλαμβάνει μερικά βασικά ταλέντα του OpenAI. Ο Jakub Pachocki, διευθυντής έρευνας στο OpenAI, θα ενταχθεί σε μια ανώνυμη ηγετική θέση στην προηγμένη ερευνητική ομάδα AI της Microsoft. Ο ερευνητής του OpenAI Szymon Sidor και ο επικεφαλής ετοιμότητας Aleksander Madry εντάσσονται επίσης στη Microsoft σε ηγετικές θέσεις, σύμφωνα με τον Brockman. Οι υπάλληλοι του OpenAI δημοσιεύουν επίσης στο X “Το OpenAI δεν είναι τίποτα χωρίς τους ανθρώπους του” σε ένδειξη για περισσότερες παραιτήσεις που έρχονται.

Η πρόσληψη του Άλτμαν έρχεται λίγες ώρες αφότου οι διαπραγματεύσεις με το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI απέτυχαν να τον επαναφέρουν ως Διευθύνων Σύμβουλο. Ο Άλτμαν διαπραγματευόταν να επιστρέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, αλλά το τετραμελές συμβούλιο του OpenAI αρνήθηκε να παραιτηθεί και να τον άφησε να επιστρέψει, σύμφωνα με πολλές πηγές που μίλησαν στο The Verge . Σύμφωνα με τους The New York Times , φέρεται να είχε παρουσιάσει μια ξεχωριστή startup για την κατασκευή προσαρμοσμένων τσιπ της μονάδας επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης (TPU) που ανταγωνίζονται την Nvidia σε επενδυτές . Το έργο TPU είχε την κωδική ονομασία «Tigris», προσελκύοντας μια σειρά από εξέχουσες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών και ακόμη και ενδιαφέρον από τη Microsoft.

Η νέα προηγμένη ερευνητική ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, με επικεφαλής τους Altman και Brockman, έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε το δικό της προσαρμοσμένο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση μεγάλων μοντέλων γλώσσας και ενδεχομένως να αποφύγει την δαπανηρή εξάρτηση από τη Nvidia. Η Microsoft έχει δημιουργήσει επίσης τη δική της CPU βασισμένη σε Arm για φόρτους εργασίας στο cloud. Και τα δύο προσαρμοσμένα τσιπ πυριτίου έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν τα κέντρα δεδομένων Azure.

Ένα άτομο που κρατά το τσιπ Azure Maia 100 AI της Microsoft

Το νέο προσαρμοσμένο τσιπ AI της Microsoft.Εικόνα: Microsoft

Ο Altman και το OpenAI συνεργάζονταν με τη Microsoft για να βελτιώσουν και να δοκιμάσουν το τσιπ Maia AI. Η Microsoft έσπευσε να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του τσιπ στη στενή της συνεργασία με την Nvidia, αλλά η GPU της Maia είναι μέρος μιας σειράς και η εταιρεία εργάζεται ήδη σε μια δεύτερη γενιά.

Η Microsoft εξακολουθεί να έχει μια « επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων » στο OpenAI, που φημολογείται ότι αξίζει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης cloud για το OpenAI και οι υπηρεσίες cloud της Microsoft τροφοδοτούν όλους τους φόρτους εργασίας OpenAI σε προϊόντα, υπηρεσίες API και έρευνα. 

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνεργασία μας με το OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο Microsoft Ignite και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Nadella στη δήλωσή του. «Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τον Emmett Shear και τη νέα ηγετική ομάδα του OAI και να συνεργαστούμε μαζί τους».

via

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα