Επιχειρηματίας επενδύει σε κρυπτονομίσματα και βγάζει 27.000 $ το μήνα!

Όλοι μας λίγο ή πολύ θα έχουμε ακούσει για το περίφημο Bitcoin και πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία νέα και με το Bitcoin και με την αξία του να φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα όλων των εποχών εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης , οι cryptnominers έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά!

Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ένας άντρας από το Λας Βέγκας Simon Byrne αγόρασε σχεδόν 80 κάρτες γραφικών Nvidia RTX 3080 για να κατασκευάσει την απόλυτη εξέδρα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Ο Byrne μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες της εγκατάστασής του, με την ονομασία “Berta 2” (Η “Berta” ήταν η πρώτη εγκατάσταση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της Byrne), online και εξαπλώθηκε στο Διαδίκτυο σε χρόνο μηδέν.

Σε αυτές τις εικόνες, μπορεί κανείς να δει τη σειρά των GPU που έχουν δημιουργηθεί σε μια τεράστια, πιθανώς προσαρμοσμένη επιφάνεια. Εγκατέστησε ακόμη και φωτισμό RGB για κάθε μία από τις κάρτες RTX 3080 για να προσθέσει μια μικρή αίσθηση στην εξέδρα του.

άντρας που χρησιμοποιεί 78 rtx 3080 gpu για να εξορύξει κρυπτογράφηση

Τώρα, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η κατασκευή μιας εξέδρας όπως αυτό απαιτεί τεράστιες επενδύσεις κεφαλαίου. Εκτός από τις κάρτες RTX 3080, η εγκατάσταση χρησιμοποιεί επίσης πολλές κάρτες GeForce GTX 1080 Ti (ένα σύνολο 143 GPUs) για να βοηθήσει τη διαδικασία εξόρυξης. Έτσι, δεδομένου ότι η τιμή κάθε κάρτας RTX 3080 είναι 699 $, ο άντρας ξόδεψε πάνω από 100.000 $ για να δημιουργήσει επιτυχώς την εξέδρα.

Ωστόσο, μια τέτοια τεράστια επένδυση δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για τον Byrne, καθώς ανέφερε ότι έχει ήδη βγάλει την αρχική του επένδυση μετά από μόλις δύο μήνες εξόρυξης. Επιπλέον, εκτός από το πρόσθετο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και τη συντήρηση της εξέδρας, ο άντρας χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ότι κερδίζει περίπου 900 $ την ημέρα, που σημαίνει 27.000 $ το μήνα.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2970