26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Android TV τι είναι;

1 min read
Android tv logo.svg 768x1381 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Πολλοί μπορεί να συγχέουν μία Smart TV με μία Android TV αλλά γι αυτό είμαστε εδώ για να σας λύσουμε αυτήν την απορία.

Μία έξυπνη τηλεόραση είναι μία τηλεόραση με ενσωματωμένες δυνατότητες Internet όπου κάθε κατασκευαστής έχει προσθέσει τη δική του αποκλειστική πλατφόρμα που περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα και φυσικά τα plugins ή πιο απλά apps (εφαρμογές). Όλες οι εφαρμογές βασίζονται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και ο χρήστης μπορεί να τις εγκαταστήσει και να τις τρέξει όπως θα έκανε και στο smartphone του. Η πλοήγηση γίνεται με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και απαραίτητη φυσικά προϋπόθεση είναι η σύνδεση της συσκευής με το ρούτερ του σπιτιού είτε ενσύρματα είτε ασύρματα για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από την άλλη μία Android TV είναι η απάντηση της Google στην ψυχαγωγία μας μέσα από την τηλεόραση. Είναι το δημοφιλές λειτουργικό που τρέχουν οι περισσότεροι από εμάς στα κινητά μας, το Android προσαρμοσμένο όμως στις απαιτήσεις μίας σύγχρονης τηλεόρασης. Οι εφαρμογές είναι προσαρμοσμένες για τηλεόραση και φυσικά για χειρισμό από το τηλεχειριστήριο και όχι μόνο!

Ακούγοντας κανείς Android αμέσως του έρχεται στο μυαλό η πληθώρα εφαρμογών που διαθέτει το Google Play Store και καλά κάνει αφού και στην Android TV μπορείτε να βρείτε αναρίθμητες εφαρμογές όπως media players, YouTube, παιχνίδια, πασίγνωστες πλατφόρμες streaming όπως Netflix κ.λ.π. οι οποίες ενημερώνονται διαρκώς!

Android tv logo.svg 768x1381 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Σε αντίθεση με τις Smart TV όπου εκεί οι εφαρμογές είναι στην ευχέρεια του κάθε κατασκευαστή για το αν θα τις διακόψει ή θα τις αναβαθμίσει κ.λ.π.

Ένα ακόμα καλό είναι, δεν ξέρουμε κατά πόσο το χρησιμοποιείτε, είναι και η ενσωμάτωση του Google Assistant του έξυπνου βοηθού της Google με αποτέλεσμα να μπορεί να συνδεθεί η τηλεόραση σας με τις “έξυπνες” συσκευές του σπιτιού σας αλλά και η εφαρμογή Chromecast όπου εκεί μπορεί να συνδέσετε το κινητό σας και να προβάλετε φωτογραφίες, μουσική και ό,τι περιεχόμενο έχετε στην τηλεόραση σας!

Android TV λοιπόν είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απολαύσετε τη διασκέδαση που αγαπάτε. Ροή από τις αγαπημένες σας εφαρμογές, αναπαραγωγή μουσικής και παιχνιδιών, μετάδοση από οποιαδήποτε συσκευή και άλλα και όλα αυτά στην τηλεόραση σας!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ από το επίσημο site της Google.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα