25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

TikTok και τα προβλήματα περί απορρήτου συνεχίζονται!

1 min read
skynews tiktok app 50361581 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Αυτό το TikTok δεν έχει τελειωμό με θέματα απορρήτου και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπο με μία νέα νομική πρόσκληση.

Ένα 12χρονο λοιπόν κορίτσι από το Λονδίνο, σκοπεύει να αξιώσει αποζημίωση εναντίον έξι εταιρειών που λέγεται ότι είναι υπεύθυνες για την TikTok και την «προηγούμενη» εφαρμογή της Musical.ly για την «απώλεια ελέγχου των προσωπικών δεδομένων» καθώς επίσης ζητά και τη διαγραφή των δεδομένων της.

Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες “χρησιμοποίησαν τις προσωπικές πληροφορίες της εναγούσης και επεξεργάστηκαν τα προσωπικά της δεδομένα” κατά παράβαση των νόμων περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ και του ΗΒ.

Ένας συνεργάτης AFP θέτει μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή έξυπνου τηλεφώνου TikTok στις 14 Δεκεμβρίου 2018 στο Παρίσι.  - Το TikTok, είναι μια κινεζική εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο μικρής μορφής, η οποία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλής φέτος.  (Φωτογραφία από - / AFP) (Η φωτογραφία πρέπει να διαβαστεί - / AFP μέσω Getty Images)
Εικόνα: Το TikTok είναι μια κινεζική εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο

Στην ακροαματική διαδικασία οι δικηγόροι της 12χρονης ανέφεραν ότι το TikTok, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ληφθεί πάνω από δύο δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως, επεξεργάστηκε παράνομα τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών “προκειμένου να συγκεντρώσει διαφημιστικά έσοδα από εταιρικούς πελάτες”.

Ο δικηγόρος της Charles Ciumei QC ανέφερε ότι: “Τα επίμαχα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται σε έναν αλγόριθμο που αναλύει τις προτιμήσεις του χρήστη προκειμένου να προσαρμόσει το περιεχόμενο που τους παρουσιάζεται για να τραβήξει και να κρατήσει την προσοχή του. Αυτό με τη σειρά του ενθαρρύνει τη χρήση της εφαρμογής και, παρόλο που αναφέρεται στους όρους υπηρεσίας της εφαρμογής ότι δεν προορίζεται για χρήση από άτομα κάτω των 13 ετών, είναι σαφές ότι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών είναι κάτω από αυτήν την ηλικία αφού η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι μια αρκετά χαλαρή πύλη ηλικίας, που δεν λαμβάνεται υπόψη από πολλούς.”

Το TikTok απασχολεί διαρκώς με τέτοια θέματα και δεν είμαστε οι μόνοι που δεν χωνεύουμε αυτή τη δημοφιλή υπηρεσία, άλλωστε το έχουν πει και οι Anonymous “Διαγράψτε τώρα το TikTok”

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα