20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Nvidia βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» για να εξαγοράσει την ARM για περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια δολάρια

1 min read
InfographicPreview | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η SoftBank φημολογείται ότι διερευνά μια πώληση της ARM – της Βρετανικής εταιρείας τσιπ που κυριαρχεί σε σχεδόν κάθε σημαντικό επεξεργαστή smartphone και σε κατασκευαστές όπως η Qualcomm, η Apple, η Samsung και η Huawei .

Τώρα φαίνεται ότι η Nvidia είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την ARM για μία εξαγορά η οποία φημολογείται ότι πρόκειται να ξεπεράσει τα 32 δισεκατομμύρια $, σύμφωνα με το Bloomberg .

Η Nvidia λέγεται ότι είναι η μόνη εταιρεία που συμμετείχε σε συγκεκριμένες συζητήσεις με τη SoftBank για αυτήν την εξαγορά και αναμένεται να ολοκληρωθεί από ότι δείχνουν τα πράγματα «τις επόμενες εβδομάδες», αν και τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν γίνει ποτέ στην επιχείρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιθανότατα θα απαιτούσε έντονο κανονιστικό έλεγχο.

Η SoftBank αγόρασε το ARM το 2016 έναντι 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από τότε η αξία της ARM έχει αυξηθεί αφού έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι σε όλους του επεξεργαστές σε συσκευές Android και iOS. Η Microsoft κατασκευάζει ήδη ένα Surface που βασίζεται σε ARM και μια έκδοση των Windows που έχει σχεδιαστεί για ARM. Η Apple ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα αλλάξει τους υπολογιστές της Mac σε chipset που βασίζονται σε ARM

Η Nvidia φαίνεται να ξέρει πολύ καλά τι κάνει αφού η απόκτηση της ARM θα της δώσει περισσότερη δύναμη και κυριαρχία στον ευρύτερο κόσμο των υπολογιστών.

Αναμένουμε να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα