Η Apple αναφέρει ότι οι νέοι Mac θα υποστηρίζουν τη Thunderbolt 4

Η Apple αφού δήλωσε ότι την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια από τα chipset της Intel, πηγαίνοντας στα νέα chipset της Arm, τώρα αναφέρει ότι θα υποστηρίζει πλήρως το Thunderbolt USB-C 4 της Intel στα νέα της Mac.

«Πάνω από μια δεκαετία, η Apple συνεργάστηκε με την Intel για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Thunderbolt, και σήμερα οι πελάτες μας απολαμβάνουν την ταχύτητα και την ευελιξία που προσφέρει σε κάθε Mac. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο μέλλον του Thunderbolt και θα το υποστηρίξουμε σε κάθε Mac», σχολίασε ένας εκπρόσωπος της Apple, σε δήλωση στο The Verge .

Δεν πάνε λίγες ημέρες που η Intel παρουσίασε λεπτομερώς το επερχόμενο πρότυπο Thunderbolt 4 , το οποίο θα βασίζεται στο πρότυπο προδιαγραφών USB4 και το οποίο χρησιμοποιεί τον ίδια συνδεσιμότητα USB-C που έχει ήδη το Thunderbolt 3 σήμερα και η Apple προέβη στη σχετική ως άνω ανακοίνωση.

Το Thunderbolt 4 προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες 40 Gbps που είχε προσφέρει το Thunderbolt 3, αλλά προσθέτει ακόμη αυστηρότερες απαιτήσεις υλικού για τους κατασκευαστές: οι συσκευές θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίζουν είτε δύο οθόνες 4K είτε μία οθόνη 8Κ και να επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων PCIe ταχύτητες έως 32 Gbps – κάτι εξαιρετικό για συσκευές εξωτερικής αποθήκευσης αλλά και εξωτερικές GPU.

Η Apple αναμένεται να λανσάρει τα πρώτα της Mac που βασίζονται σε ARM πριν από το τέλος του 2020 και αναμένει να μεταφέρει πλήρως τη σειρά προϊόντων της στα δικά της τσιπ εντός δύο ετών.

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2950