Ο Τραμπ απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε την Παρασκευή το βράδυ ότι θα απαγορεύσει τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok στις ΗΠΑ.

«Όσον αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Τραμπ στο Air Force One καθώς επέστρεψε στην Ουάσινγκτον μετά από ένα ταξίδι συγκέντρωσης χρημάτων στη Φλόριντα.

Ένας εκπρόσωπος της TikTok δήλωσε ότι η εφαρμογή παρέχει εκατοντάδες θέσεις εργασίας ενώ δεσμεύεται για το απόρρητο των 100 εκατομμυρίων χρηστών της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σχετικά ανέφερε “Προσλάβαμε σχεδόν 1.000 άτομα στην ομάδα μας στις ΗΠΑ μόνο φέτος και είμαστε περήφανοι που προσλαμβάνουμε άλλους 10.000 υπαλλήλους σε εξαιρετικές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “Τα δεδομένα χρηστών της TikTok US αποθηκεύονται στις ΗΠΑ, με αυστηρούς ελέγχους στην πρόσβαση των εργαζομένων”, συνέχισε. “Οι μεγαλύτεροι επενδυτές του TikTok προέρχονται από τις ΗΠΑ. Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών μας καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ουσιαστική σταδιοδρομία σε όσους δημιουργούν στην πλατφόρμα μας.”

Ωστόσο υπήρχαν και αντιδράσεις από τις ΗΠΑ με σχετικό δημοσίευμα στο twitter της ACLU (Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες)

Αναμένονται πάντως εξελίξεις αφού ο Λευκός Οίκος έχει αυξήσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη δημοφιλή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με την ιδιοκτησία της από την κινεζική εταιρεία ByteDance. Η κινεζική νομοθεσία μπορεί να υποχρεώσει οποιαδήποτε εγχώρια εταιρεία να παραδώσει δεδομένα που έχει συλλέξει στους χρήστες ενώ την Παρασκευή υπήρχαν και αναφορές ότι η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλία για να αγοράσει την εφαρμογή από τον κινέζικο ιδιοκτήτη της, ByteDance, ωστόσο η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947