25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Ηλιακά μπαλόνια φέρνουν το internet και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου

1 min read
Loon balloons feat. | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Καθώς το Διαδίκτυο γίνεται ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο της καθημερινότητας μας, πολλές εταιρείες προσπαθούν να φέρουν το internet και στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου.

 Έχουμε δει το Facebook να κατασκευάζει ένα ρομπότ “που περνάει οπτικές ίνες” για να μειώσει το κόστος ενώ τώρα, η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, χρησιμοποιεί ηλιακά μπαλόνια για την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου στην Κένυα.

Το Project Loon, το οποίο ξεκίνησε ως ένα από τα «Moonshot Projects» της Alphabet , στοχεύει στη χρήση ηλιακών μπαλονιών ως «κυψελωτών πύργων». Αυτά τα μπαλόνια ανεβαίνουν αρκετά στον ουρανό και στέλνουν σήματα διαδικτύου στο έδαφος .

Μπαλόνια Loon 2
Εικόνα: Loon | Μέσω: Business Insider

Τα μπαλόνια Loon εκτοξεύονται από τους ειδικούς σταθμούς που βρίσκονται στην Καλιφόρνια και το Πουέρτο Ρίκο και ταξιδεύουν πέρα ​​από τον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό για να φτάσουν στην Ανατολική Αφρική. Για πλοήγηση, χρησιμοποιούν ήλιο και πίεση σε συνδυασμό με κάποιο είδος αλγορίθμων μηχανικής μάθησης .

Μπαλόνια Loon 1
Εικόνα: Loon | Μέσω: Business Insider

Ο λόγος που αυτά τα μπαλόνια ταξιδεύουν πέρα ​​από τον ωκεανό για να φτάσουν στην Αφρική και να συνδέσουν στο Διαδίκτυο μια περιοχή 50.000 αγωνικών χιλιομέτρων στην Κένυα γεμάτη από βραχώδη όρη και δυσπρόσιτα εδάφη. 

Για την επιτυχία αυτού του έργου, η Loon συνεργάστηκε με τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) της Κένυας, την Telkon Kenya . Μέχρι στιγμής, η Alpabet μπόρεσε να αναπτύξει τουλάχιστον 35 από τους «κυψελωτούς πύργους» στη στρατόσφαιρα της Ανατολικής Αφρικής. 

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, από την έναρξη του έργου, τα μπαλόνια Loon συνέδεσαν στο Διαδίκτυο πάνω από 35.000 χρήστες.

Επί του παρόντος, τα μπαλόνια Loon χρησιμοποιούνται μόνο σε μέρη όπου η μεταφορά του Διαδικτύου είναι δύσκολη υπόθεση ή σε μέρη όπου φυσικές καταστροφές έχουν καταστρέψει μόνιμους πύργους κυψελών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Alastair Westgarth, «τα μπαλόνια Loon είναι σε θέση να διαδραματίσουν πρωτεύοντα και λειτουργικό ρόλο στο παγκόσμιο οικοσύστημα σύνδεσης στο internet του μέλλοντος».

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα