Τα iPhone 11 θα κατασκευάζονται πλέον στην Ινδία

Από την Κίνα στην Ινδία μεταφέρθηκε η σειρά παραγωγής των iPhone 11, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή (24/07) ο υπουργός Πληροφοριών & Τεχνολογίας, Ράβι Σανκάρ Πρασάντ.

Η Apple έχει αρχίσει την παραγωγή της σειράς iPhone 11 στην Ινδία, όπως ανέφερε ο υπουργός Πληροφοριών & Τεχνολογίας, Ράβι Σανκάρ Πρασάντ, την Παρασκευή (24/07).

​Μάλιστα, η εταιρεία διευκολύνεται ως προς την παραγωγή της σειράς iPhone 11 μέσω της εγκατάστασης της Foxconn, του κατασκευαστή επεξεργαστών, που βρίσκεται στη νότια Ινδία. 

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός επένδυσε ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Ινδία και επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της κατασκευαστικής αλυσίδας στη χώρα. Ακόμα, η Apple έκανε πρόσθετη επένδυση ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την επέκταση της λιανική παρουσίας της στη χώρα.

Οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν στην Ινδία και τα τριμηνιαία έσοδα που υπέβαλε η Apple έως τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν 64 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα ποσά σε αγορές όπως η Ινδία αντιστοιχούσαν στο 60% του συνόλου.

Ακόμα και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, η Apple διατήρησε τη θέση της ως η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία premium συσκευών στην Ινδία.

Με τη μετακίνηση της σειράς παραγωγής των iPhone 11 στην Ινδία από την Κίνα, η Apple εξοικονομεί περίπου 20% ως προς τους δασμούς.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, όταν η Κίνα βρισκόταν ήδη σε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Τιμ Κουκ, επιβεβαίωσε ότι η Apple θα ανοίξει το πρώτο επίσημο κατάστημα στην Ινδία μέχρι το επόμενο έτος.

πηγή Sputniknews.gr

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947