25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Alphabet: Για πρώτη φορά μας λέει τα έσοδα του Youtube

1 min read
YouTube Logo 1200x6751 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το 2006, η Google εξαγόρασε το τότε νέο site φιλοξενίας βίντεο το γνωστό σε όλους μας YouTube για περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.


Από τότε, το YouTube έχει γίνει μια σημαντική πτυχή της διαδικτυακής μας ζωής, πιθανώς και πολύ περισσότερο από ό, τι περίμενε η ίδια η Google.

Ωστόσο, μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε τα πραγματικά νούμερα που κρύβονται πίσω από αυτήν την δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα και όταν λέμε νούμερα εννοούμε τα έσοδα.

Σήμερα, όμως, η Alphabet η θυγατρική της Google μας εξέπληξε καθώς αποκάλυψε επισήμως τα έσοδα του YouTube για το τέταρτο τρίμηνο Q4 του 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Alphabet, τα έσοδα του YouTube για το 4ο τρίμηνο του 2019 διάστημα περίπου από τον Οκτώβριο έως το τέλος Δεκεμβρίου έφτασαν τα 4,7 δισ. Δολάρια, ενώ καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, το YouTube αποκόμισε περίπου 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ή να το πούμε αλλιώς περίπου το 10% των συνολικών εσόδων της Google.

Ουάουουουουου….

Γιατί όμως αυτήν τη χρονική στιγμή η Alphabet μας λέει τα μυστικά της;

Ο πιο πιθανός λόγος είναι κυρίως για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των επενδυτών καθώς μπορεί να νούμερα να είναι μεγάλα, ωστόσο το Q4 2019 για το Youtube ήταν η χειρότερη χρονιά από το 2015 και δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτή η τακτική δεν απέδωσε αφού μετά από τις παραπάνω ανακοινώσεις η τιμή της μετοχής της Alphabet μειώθηκε κατά 3% μονάδες.

Πολλοί λένε ότι η Alphabet στην παρούσα φάση θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο YouTube και στο Google Cloud – και να αφήσει για λίγο στην άκρη το Google Search που έτσι κι αλλιώς τα πάει περίφημα και ότι πρέπει να τα δει λίγο διαφορετικά τα πράγματα γιατί όπως λέει και ο νόμος των επενδύσεων

“οι επενδυτές θέλουν ανάπτυξη και όχι αξιοπιστία”.

androidauthority

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα