20 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

6 συμβουλές για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

1 min read
password1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Στις ημέρες αν η ασφάλεια είναι το Α στην ψηφιακή μας ζωή τότε ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι το Ω διότι όλο μας το απόρρητο εξαρτάται από έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Ωστόσο να ξέρετε ότι ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης όσο μεγάλος κι αν είναι και όσο περίπλοκος και αν είναι απλώς δυσκολεύει τους επιτήδειους από το να τον παραβιάσουν.

Όμως ο γενικός κανόνας είναι ο εξής, ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από κεφαλαία, μικρά, αριθμούς και σύμβολα και φυσικά να μην απλά μία λέξη ή μία ημερομηνία π.χ. αυτή των γενεθλίων σας. 

Ασφάλεια κωδικού πρόσβασης κωδικού πρόσβασης
Μην χρησιμοποιείτε κοινές λέξεις ή φράσεις.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης

Ευτυχώς, η δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης δεν είναι περίπλοκη, δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε

  • Δημιουργήστε έναν μεγάλο σε χαρακτήρες κωδικό πρόσβασης. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, τόσο το καλύτερο. Πολλοί ιστότοποι απαιτούν τους κωδικούς πρόσβασης να έχουν μήκος τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες (ορισμένοι επιτρέπουν έως και έξι χαρακτήρες), αλλά εκτός εάν ο ιστότοπος περιορίσει το μέγιστο μήκος του κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένας κωδικός 12 χαρακτήρων είναι ικανοποιητικός.
  • Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων.
  • Εάν χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης (και ναι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ), μπορείτε να επιτρέψετε στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης να δημιουργήσει αυτόματα έναν μακρύ, ισχυρό κωδικό πρόσβασης για εσάς.
Πώς να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης 1
Ανεξάρτητα από το ελάχιστο μήκος που απαιτείται από έναν ιστότοπο, προσπαθήστε να δημιουργήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας τουλάχιστον 12 χαρακτήρων.

Τι δεν πρέπει να κάνετε

  • Μην επαναχρησιμοποιείτε ποτέ έναν κωδικό πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες ή τα sites που κάνετε Login, θα πρέπει πάντα οι κωδικοί σας να είναι μοναδικοί.
  • Μην χρησιμοποιείτε υποκατάστατα συμβόλων, όπως ένα σύμβολο @ για το γράμμα A. Δεν είναι έξυπνο και μαντεύεται εύκολα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι χάκερ. 
  • Μην χρησιμοποιείτε κοινές λέξεις ή φράσεις όπως “password” ή “qwerty” ή κωδικούς πρόσβασης που σημαίνουν κάτι για εσάς όπως την ημερομηνία γέννησης σας, ή την επέτειο σας (καλά αν το θυμάστε αυτό τότε οκ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε), ή ονόματα των παιδιών σας κ.λ.π.

Έχετε πάντα υπόψη οι κωδικοί σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 χαρακτήρων, να περιέχουν κεφαλαία, μικρά, αριθμούς και σύμβολα και ποτέ να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε περισσότερους από έναν ιστότοπους ή υπηρεσίες.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα