12 Ιουνίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

O Edge θα ενημερώνει τον χρήστη για τυχόν διαρροές κωδικών πρόσβασης

1 min read
microsoft edge.jpg.5c3da68259ff5be4e288d5e2d097c34b1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ασπίδα προστασίας από τον Edge αφού θα είναι σε θέση να ενημερώνει τους χρήστες σε περίπτωση που οι κωδικοί τους διαρρεύσουν.

Η χρήση του ίδιου συνδυασμού ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε πολλαπλές ιστοσελίδες, αποτελεί μία από τις πλέον επικίνδυνες “συνήθειες” των χρηστών του διαδικτύου. Στην πράξη, αυτό τους αφήνει εκτεθειμένους απέναντι σε έναν τεράστιο αριθμό απειλών, αφού ενδεχομένη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων από έναν ιστότοπο, είναι σε θέση να τους δημιουργήσει προβλήματα σε έναν ευρύ αριθμό σελίδων και υπηρεσιών.

Η Microsoft λοιπόν αφουγκράστηκε το πρόβλημα και φέρεται διατεθειμένη να δώσει λύση. Πώς; Με το Password Monitor, μία λειτουργία του Edge που βρίσκεται στη φάση του beta testing (έχει διατεθεί μέσω του Canary) αναλαμβάνει να συγκρίνει τους κωδικούς που έχει αποθηκεύσει ο χρήστης με αυτούς μίας μεγάλης βάσης δεδομένων με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει κατά καιρούς από διάφορες σελίδες. Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με τη Microsoft και το Windows Central είναι κρυπτογραφημένη ενώ τα αποτελέσματα της σύγκρισης γίνονται γνωστά μόνο στον χρήστη.

Ο τελευταίος, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα γνωρίζει ποια ονόματα χρήστη και κωδικοί κινδυνεύουν να εκτεθούν ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να τα αλλάξει. Η ενεργοποίηση της εν λόγω λειτουργίας γίνεται μέσω των Settings (Profiles > Passwords) ενώ τυχόν μη ασφαλείς κωδικοί, θα εμφανίζονται στο μενού Passwords.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόμοια λειτουργία διαθέτει και ο Chrome.

πηγή: insomnia.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα