19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Πως δουλεύει ο password manager της Google

1 min read
Google Chrome browser update1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Υπάρχει ο ένας τρόπος υπάρχει και ο άλλος τρόπος.

Το να προσπαθείτε να απομνημονεύσετε τους κωδικούς σας στο κεφάλι σας δεν είναι ότι πιο συνετό, διότι πολύ απλά θα τα μπερδέψετε λιγάκι.

Οι σοφότεροι προτείνουν να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών δηλαδή έναν password manager όπως θα λέγαμε και εις την Αγγλικήν και γιατί όχι τον password manager της Google.

Ενώ δεν είναι και η ασφαλέστερη λύση, όπως είναι προγράμματα διαχείρισης κωδικών που εξειδικεύονται σε κάτι τέτοιο όπως το LastPass ή το 1Password, είναι ωστόσο καλύτερο από το να μην χρησιμοποιείτε απολύτως τίποτα.

Ο Password manager της Google είναι θα λέγαμε μία εύκολη και απλή λύση για να έχετε αποθηκευμένους όλους τους κωδικούς σας σε ένα σημείο αλλά και παράλληλα η Google μπορεί να σας ειδοποιήσει για το ποιοι κωδικοί σας μπορεί να κινδυνεύουν από ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί.

Η Google αποθηκεύει αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης σας για εσάς και μπορείτε να τους διαχειριστείτε από οπουδήποτε και να βρίσκεστε αρκεί να μπείτε στο λογαριασμό σας στην Google.

Πως δουλεύει

Στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας πληκτρολογήστε https://passwords.google.com και κάντε login στον Google λογαριασμό σας και αμέσως και ως εκ θαύματος θα σας εμφανιστεί μια λίστα όλων των κωδικών πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στον  Google Chrome.

Όλοι βέβαια οι κωδικοί σας αστερισκοποιημένοι και για να τους δείτε απλά κάντε κλικ στο ματάκι δίπλα στον κωδικό πρόσβασης, εισάγετε τον PIN / κωδικό της συσκευής σας για να εμφανιστεί ο κωδικός σας.

Συμβουλή: Έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας αυτόματων κωδικών πρόσβασης μέσα από τη γεννήτρια αυτόματων κωδικών και κάνοντας κλικ στο “Δημιουργία κωδικού πρόσβασης”

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα