27 Ιουλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης στα Windows Server και όχι μόνο…

2 min read
software to reset Windows Server password1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…ποιο; Να κλειδωθείτε απ΄ έξω (όχι από το σπίτι σας) αλλά από τα Windows Server. Σας παραθέτουμε 5 δυνατά εργαλεία επαναφοράς κωδικών πρόσβασης Windows Server και όχι μόνο.

1. Passware Kit Standard Plus

Passware Kit Basic 1

Το Passware Kit Standard Plus είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ανάκτησης κωδικού πρόσβασης που μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του administrator στα Windows Server. Πρόκειται για ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων με πολλές ακόμα δυνατότητες.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε τον κωδικούς για έγγραφα του MS Office, αρχεία PDF, βάσεις δεδομένων, λογαριασμούς email και πάνω από 130+ τύπους αρχείων.

Η τιμή του είναι στα $ 195, αλλά αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για όλα τα παραπάνω, τότε ίσως να τα αξίζει τα λεφτά του.

Το Passware Kit Standard Plus υποστηρίζει CPU Hardware acceleration και είναι συμβατό με τις μονάδες GPU της AMD και της NVIDIA.

Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης σταWindows Server τόσο για τους τοπικούς χρήστες όσο και για  τους διαχειριστές, πρέπει να δημιουργήσετε ένα bootable flash drive με χρήση του ISO Passware. Αφού δημιουργήσετε τη μονάδα εκκίνησης τοποθετήστε τη στη θύρα USB του υπολογιστή σας και εκκινήστε από τη μονάδα δίσκου.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και δεν θα έχετε καμία δυσκολια στο να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows server χρησιμοποιώντας το κιτ Passware Kit.

Download Passware Kit Standard Plus 

2. Lazesoft Recover My Password Server Edition,

Lazesoft Recover My Password Server Edition

Το Lazesoft Recover My Password Server Edition, όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι ένα εργαλείο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που είναι συμβατό με τις εκδόσεις Windows Server 2003/2008/2012/2016 και μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης του τοπικού χρήστη όσο και του διαχειριστή.

Παρόμοια με το Passware, απαιτεί από το χρήστη να δημιουργήσει ένα bootable flash drive ή CD χρησιμοποιώντας το ISO αρχείο του προγράμματος.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του Lazesoft Recover My Password Server Edition περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ανίχνευσης πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων, ξεκλείδωμα των λογαριασμών χρηστών, απενεργοποίηση της επιλογής λήξης του κωδικού πρόσβασης και πολλά άλλα.

Επιπλέον, μπορεί  να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση του κλειδιού προϊόντος OEM των Windows 10 και 8 του OS από το BIOS, αν και πιθανότατα δεν θα το χρειαστείτε για τα Windows server, δεδομένου ότι οι συσκευές που εκτελούν Windows Server έχουν τα κλειδιά προϊόντων τους συνδεδεμένα με την ίδια τη μητρική πλακέτα.

Το user interface δεν είναι κάτι τρομερό, αλλά τη δουλειά του την κάνει. Μετά την εκκίνηση από τη μονάδα flash, επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι τα Windows Server edition και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Το Lazesoft Recover My Password Server Edition θα σας εμφανίσει όλους τους λογαριασμούς του υπολογιστή. Επιλέξτε εκείνον που θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό και κάντε κλικ στο κουμπί Next.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά / Ξεκλείδωμα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης. Κάντε κλικ στο Τέλος για να επανεκκινήσετε το σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τη μονάδα USB / CD από τον υπολογιστή.

Τώρα μπορείτε να κάνετε Login στα Windows Server ως διαχειριστής και να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης αλλά μην ξεχάσετε να τον σημειώσετε. Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορικό σκοπό με προσιτή τιμή.

Download Lazesoft Recover My Password Server Edition 

3. PCUnlocker Professional

PCUnlocker Professional
Το PCUnlocker είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό του διαχειριστή και τους λογαριασμών χρηστών των Windows. Διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, συγκεκριμένα το PCUnlocker Standard, Professional και Enterprise.

Ενώ η έκδοση PCUnlocker Standard, η οποία είναι η φθηνότερη από τις τρεις, είναι μία χαρά για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του διαχειριστή των Windows και του λογαριασμού χρήστη, ενώ για τα Windows Server, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την έκδοση PCUnlocker Professional, η οποία είναι λίγο πιο ακριβή.

Το PCUnlocker Professional συνοδεύεται από όλα τα χαρακτηριστικά της βασικής έκδοσης μαζί με την υποστήριξη για  Windows Server 2000 – 2016. Για να χρησιμοποιήσετε το PCUnlocker Professional, χρειάζεστε μια μονάδα δίσκου CD / USB για να δημιουργήσετε μια μονάδα εκκίνησης USB χρησιμοποιώντας το ISO PCUnlocker.

Τοποθετήστε την μονάδα flash USB στον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκκινήσει από τη μονάδα flash USB / CD. Εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, ελέγξτε τον τρόπο αλλαγής της μονάδας εκκίνησης στο BIOS για τον υπολογιστή σας.

Από το παράθυρο PCUnlocker Professional, επιλέξτε τo Recovery Mode και σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε Reset Local Admin / User Password.

Το PCUnlocker Professional θα εμφανίσει όλους τους λογαριασμούς των χρηστών και του διαχειριστή των Windows Server. Επιλέξτε το λογαριασμό τον οποίο θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

Αφού επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, κλείστε το παράθυρο PCUnlocker Professional και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό Windows Server μετά τη είσοδο στον υπολογιστή.

Download PCUnlocker Professional 

4.Windows Password Recovery Advanced

Download Windows Password Recovery Advanced
Το Windows Password Recovery Advanced από την iSeePassword είναι ένα άλλο λογισμικό επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows Server το οποίο αξίζει να ρίξετε μια ματιά. Το λογισμικό είναι συμβατό με εκδόσεις των Windows και Windows Server.

Πρόκειται για ένα premium λογισμικό, αλλά έχει μόνο μία έκδοση. Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή που ξεχάσατε ή χάσατε. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης του Domain administrator καθώς και να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό διαχειριστή αν χρειαστεί.

Η λειτουργία του Windows Password Recovery Advanced είναι παρόμοια με εκείνη των άλλων λογισμικών επαναφοράς που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια bootable μονάδα CD / USB flash drive μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα.

Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης, κάντε λήψη και εγκαταστήστε το Windows Password Recovery Advanced σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Εκτελέστε το πρόγραμμα και επιλέξτε τη μονάδα USB flash / CD στο πλαίσιο Δημιουργία μονάδας δίσκου USB για επαναφορά κωδικού πρόσβασης ή επιλογή CD / DVD.

Κάντε κλικ στο κουμπί Burn USB / Burn CD / DVD για να δημιουργήσετε τη μονάδα εκκίνησης. Αφαιρέστε τη μονάδα flash USB και συνδέστε την στον υπολογιστή με το κλειδί διαχειριστή κωδικού πρόσβασης.

Βεβαιωθείτε ότι εκκινήσατε από την μονάδα εκκίνηση flash USB αλλάζοντας τη μονάδα εκκίνησης από το BIOS.

Περιμένετε να εκτελεστεί το Windows Password Recovery Advanced .  Με το που θα εκκινήσει θα εμφανιστούν όλοι οι λογαριασμοί χρηστών που σχετίζονται με τον υπολογιστή. Επιλέξτε το λογαριασμό χρήστη που θέλετε να επαναφέρετε και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

Αφού επαναφέρετε με επιτυχία τον κωδικό πρόσβασης για Windows Server, επανεκκινήστε τον υπολογιστή αφού πρώτα  έχετε αφαιρέσει τη μονάδα flash USB.

Download Windows Password Recovery Advanced 

5. Το WinGeeker Ultimate

WinGeeker Ultimate

Το WinGeeker Ultimate μοιάζει με το iSeePassword Recovery Tool στη γλώσσα σχεδιασμού. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που κοστίζει μόλις 29,95 δολάρια, αλλά μπορείτε να κάνετε λήψη της δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης. Η δωρεάν δοκιμαστική έκδοση σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μία μονάδα εκκίνησης USB και να εκκινήσετε από αυτήν.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δείτε όλους τους λογαριασμούς χρηστών που σχετίζονται με τον υπολογιστή και να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης για την έκδοση Premium.

Το WinGeeker Ultimate μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή για το λειτουργικό σύστημα των Windows καθώς και για την έκδοση των Windows Server 2016/2012/2008 R2.

Για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του Windows Server, κάντε λήψη του WinGeeker Ultimate από τον επίσημο ιστότοπο και εκτελέστε το πρόγραμμα. Τοποθετήστε μια μονάδα CD ή μια μονάδα flash USB, επιλέξτε την κάτω δεξιά επιλογή και κάντε κλικ στο Burn to US / Burn στο CD / DVD.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μονάδα USB και τοποθετήστε την στον υπολογιστή που έχει κλειδωθεί, στην περίπτωση μας τα Windows Server. Μπείτε στο BIOS και αλλάξτε τη μονάδα / συσκευή εκκίνησης στην μονάδα flash USB / CD.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και περιμένετε να τρέξει το πρόγραμμα WinGeeker Ultimate. Επιλέξτε το λογαριασμό χρήστη του οποίου θέλετε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης.

Κλείστε το παράθυρο WinGeeker Ultimate και κάντε επανεκκίνηση. Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό διαχειριστή / χρήστη μετά την είσοδο στον υπολογιστή σας.

Download WinGeeker Ultimate

Τα συμπεράσματα μας

Είναι λίγο τρομακτικό, στους περισσότερους μας έχει συμβεί, να έχει κλειδωθεί ο λογαριασμός μας και να μην μπορούμε να κάνουμε login στα Windows και ιδίως στα Windows Server τα οποία χρησιμοποιούνται ως επιχειρηματική λύση. Ευτυχώς, τα προγράμματα που προαναφέραμε μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον κωδικούς.

Παρόλο που είναι πολύ έξυπνο να χρησιμοποιείτε έναν περίπλοκο κωδικό πρόσβασης για να προστατεύσετε το λογαριασμό σας από τους χάκερ και άλλες απειλές, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών για να μπορείτε να οργανώνετε και να διαχειρίζεστε με ασφάλεια όλους σας του κωδικούς σε ένα μέρος.

George S. Metallidis

Πηγή

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα