Η Oppo επιβεβαιώνει ότι θα φτιάχνει τα δικά της Chipset για τα smartphone της

Μετά την Apple έτσι και η Oppo από ότι δείχνουν τα πράγματα θα αρχίσει να φτιάχνει τα δικά της SoC για να υποστηρίξει τα smartphones της.

Μετά τις έντονες φημολογίες ότι η Oppo εργάζεται πάνω στο chipset, το «Oppo M1», εδώ και πολύ καιρό και ύστερα από τις αποκαλύψεις ότι η εταιρεία προσέλαβε στελέχη από εταιρείες παραγωγής τσιπ όπως τη MediaTek και Unisoc το κερασάκι στην τούρτα έρχεται να το βάλει τώρα, ο Πρόεδρος της Oppo ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει τα δικά της τσιπ για να υποστηρίξει τα smartphone τους.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Liu Bo, Πρόεδρος της εταιρείας της Κίνας επιβεβαίωσε ότι η Oppo σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα chipset για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας. «Ήρθε η ώρα να να αντιμετωπίσουμε την τεχνολογία κατασκευής chip και να την κάνουμε την κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική μας ανάπτυξη» , δήλωσε ο Bo.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει να συνεργάζεται με βασικούς προμηθευτές τσιπ όπως τη MediaTek Inc. , τη Qualcomm Inc. και τον τεχνολογικό γίγαντα της Νότιας Κορέας, τη Samsung Electronics .

Η εταιρεία στοχεύει στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή των δικών της chipset για την υποστήριξη των smartphone της.

Αν και επί του παρόντος, τα Oppo smartphones όπως το Oppo Reno 4 ή το Oppo Ace 2 χρησιμοποιούν chipset Snapdragon, ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει πολύ σύντομα.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2947