Η OPPO παρουσίασε νέο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη με την ονομασία Slide-Phone (concept images)

Από τότε που η Motorola και η Samsung ξεκίνησαν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα η αγορά των smartphones έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή.

Εντάξει θα μου πείτε και με το δίκιο σας ότι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα σίγουρα δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα «παραδοσιακά» smartphone, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο – τα smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη αποκτούν ολοένα και περισσότερη δυναμική.

Πριν από λίγο καιρό, ακούσαμε ότι η Apple είχε αρχίσει να δοκιμάζει το iPhone με αναδιπλούμενη οθόνη και απαιτούσε από τον προμηθευτή να παρέχει μεντεσέδες που θα μπορούσαν να διπλωθούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο φορές κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Σε σύγκριση λοιπόν με τον παραδοσιακό σχεδιασμό των αναδιπλούμενων smartphones, το δίπλωμα στα δύο, ο κινεζικός κατασκευαστής smartphone OPPO φαίνεται να έχει τη δική του δημιουργικότητα.

OPPO smartphone τριών σταδίων πτυσσόμενης οθόνης

Smartphone τριών σταδίων πτυσσόμενης οθόνης

Από την εμφάνιση, μπορούμε να δούμε ότι το σχήμα του κινητού είναι παρόμοιο με αυτό μιας τραπεζικής κάρτας. Αποτελείται από ένα σώμα 4 τμημάτων που συνδέεται με 3 μεντεσέδες. Η οθόνη πλήρως ξεδιπλωμένη φτάνει τις 7 ίντσες ενώ όταν είναι διπλωμένο στα δύο έχει και ενσωματωμένη μια γραφίδα.

Στο πρώτο στάδιο, το ξετύλιγμα του smartphone αποκαλύπτει μια οθόνη 40 mm για την εμφάνιση πληροφοριών ή την πραγματοποίηση κλήσεων. Στο δεύτερο στάδιο, ξεδιπλώνεται μια οθόνη 80 mm με το μέρος του φακού να κινείται προς τα πάνω για λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

OPPO smartphone τριών σταδίων πτυσσόμενης οθόνης

Στο τελευταίο και τρίτο στάδιο, το smartphone ξεδιπλώνεται πλήρως για να σχηματίσει μια οθόνη 7 ιντσών.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι και οι τρεις οθόνες μπορούν να εμφανίζουν διαφορετικές πληροφορίες ταυτόχρονα.

Η εξαιρετικά υψηλή αναλογία οθόνης προς σώμα αυτού του πρωτότυπου τηλεφώνου και η δυνατότητα προσαρμογής της οθόνης και άλλων λειτουργιών μπορεί να αποτελέσει την κύρια τάση στην ανάπτυξη smartphone με αναδίπλωση οθόνης στο μέλλον.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω είναι σε concept στάδιο και δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται να βγει κάτι τέτοιο στη μαζική παραγωγή. Πάντως θα είχε αρκετό ενδιαφέρον.

[via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967