28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Realme 6i: Unboxing, Hands-on, Review [VIDEO]

2 min read
102 scaled | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ήρθε λοιπόν η ώρα του Realme 6i.

Με απλά λόγια να σας πούμε ότι το συγκεκριμένο κινητό, είναι το κινητό που περιμένει να πιάσει στα χέρια του ο μέσος χρήστης, που δεν ζητάει πολλά, αλλά απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά του χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να δώσουμε βάση όπως λέμε και στην καθομιλουμένη.

·     Φοράει το πρώτο στον κόσμο υψηλής απόδοσης gaming SoC Helio G80 της MediaTek , Εντάξει τώρα τον έχει και το Redmi 9 και ξεχάσαμε να σας πούμε ότι τον φοράει και το Narzo 10 τα οποία όμως δεν κυκλοφορούν ακόμα στην Ελληνική αγορά.
·     Τετραπλή διάταξη κάμερας 48MP AI με 119 ° Ultra Wide-angle Lens
·     5000mAh τεράστια μπαταρία και το εννοούμε!
·     16MP Super Clear Selfie AI Beauty
·     Skin realme UI Βασισμένο σε Android 10

Επιπλέον Χαρακτηριστικά:

·     18W γρήγορη φόρτιση, Ναι πιστέψτε το μας το φόρτισε πλήρως σε μία και μισή ώρα
·     Κλασικό Design εμπνευσμένο από το Naoto Fukasawa, εντάξει τώρα αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο σας νοιάζει, αλλά εμείς το λέμε
·     USB Type-C, Σημαντικό!
·     16,5cm (6,5 “) Mini-Drop FullScreen.
·     3- κάρτες, 2 για Sim και μία για microSD έως 256Gb

1. Απόδοση

I       MediaTek Helio G80
Το Realme 6i λανσάρει το πρώτο SoC της MediaTek τον Helio G80 στον κόσμο. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής με ταχύτητα εώς 2.0 GHz, προσφέρει 10% καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά όπως και η GPU Mali G52 1000MHz. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη ποιότητα εικόνας και πιο σταθερό refresh rate που κάνει το Realme 6i να ξεχωρίζει ενώ παίζετε παιχνίδια.

II.        Γρήγορη φόρτιση στα 18W
Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στα κινητά της Realme είναι η γρήγορη φόρτιση κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει και από το Realme 6i. Πολλοί λένε ότι δεν έχει σημασία πόσο κρατάει η μπαταρία αλλά πόσο γρήγορα φορτίζει.

Ε λοιπόν το Realme 6i τα συνδυάζει και τα δύο. Το κινητό έρχεται με quick charger στα 18W ( 9V / 2A ) που φορτίζει την μπαταρία του κινητού σας πλήρως σε  περίπου 90 λεπτά.

III.        Τεράστια μπαταρία
Η μπαταρία του Realme 6i είναι εκεί και μπορούμε να πούμε ότι μπορείτε να ξεχάσετε για λίγο τον φορτιστή και να τον αφήσετε στην άκρη. Το λέμε και στο βίντεο, παρατηρήσαμε ότι την πρώτη φορά που το φορτίσαμε από το 6% στο 100% πήρε περίπου 2 ώρες, τη δεύτερη φορά έκανε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ την τρίτη φορά που το φορτίσαμε, φόρτισε μόλις σε 90 περίπου λεπτά, (μας έκανε εντύπωση), πάντως η μπαταρία του θα κρατήσει ανοιχτή τη συσκευή σας για να ολοκληρώσετε με επιτυχία αυτό που θέλετε να κάνετε.

2. Οθόνη

I.        16,5 εκ. (6,5 “) Mini-Drop FullScreen
Το Realme 6i είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη 6.5΄΄με αναλογία οθόνης προς σώμα 89,8% προσφέροντας σας μια συναρπαστική εμπειρία όταν παρακολουθείτε βίντεο η παίζετε παιχνίδια. Επιπλέον, η αναλογία οθόνης 20: 9 δίνει τη δυνατότητα στην οθόνη να απεικονίσει περισσότερες πληροφορίες ενώ υπάρχει και η λειτουργία Eye Care που ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος της οθόνης, για να να μειώσει την ακτινοβολία του μπλε φώτος και να ξεκουράσει τα μάτια σας από την πολύωρη χρήση.

Το μόνο που μας προβλημάτισε λίγο είναι ότι κατά την διάρκεια μίας κλήσης γειώσαμε δύο φορές το άτομο που μιλούσαμε, προφανώς είναι λίγο ευαισθητούλα. Το δεύτερο που προβλημάτισε είναι ότι δεν έχει notification led πράγμα που σημαίνει ότι όταν σας έρχεται κάποια ειδοποίηση δεν θα έχετε κάποια εξωτερική ένδειξη που να σας το δείχνει και θα πρέπει να ελέγχετε συχνά πυκνά το κινητό σας.

3. Κάμερες

I.      16MP In-display Selfie Κάμερα
Η 16MP Ultra-clear μπροστινή κάμερα με διάφραγμα F2.0 για selfies και βιντεοκλήσεις θα  σας ικανοποιήσει  απόλυτα και είναι πραγματικά πολύ καλή. Ακόμα και ο πιο  απαιτητικός  χρήστης  δεν θα απογοητευθεί αφού διαθέτει τεχνολογία four-in-one, AI Beauty και μπορεί μπορεί  να  αναγνωρίσει  τα  πρόσωπα  και να  προσαρμόσει  το  κατάλληλο  εφέ ομορφιάς.

II.      Τετραπλή διάταξη κάμερας 48MP AI Quad Camera
Το Realme 6i μπορεί να είναι ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας όμως μπορεί άνετα να  υπερηφανεύεται για την εξαιρετικά καθαρή διάταξη τετραπλής κάμερας που διαθέτει στο πίσω μέρος που αποτελείται από μια κύρια κάμερα στα 48MP, μια ultra-wide 119 ° στα 8MP ,  έναν φακό macro για κοντινές λήψεις στα 2MP και έναν πορτραίτου B&W επίσης στα 2MP.

Αισθητήρας 48MP: Η κύρια κάμερα του Realme 6i διαθέτει αισθητήρα 48MP, μεγάλο διάφραγμα f / 1.8 και φακό 6P. Χρησιμοποιεί τον έξυπνο μηχανισμό Quad Bayer’s 4-in-1 intelligent pixel binning. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία συνδυάζεται η πληροφορία από τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα βελτιώνοντας έτσι  την  ανάλυση  και  την  ποιότητα  των εικόνων  ακόμη  και  σε  ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού. Θα δείτε και τις φωτογραφίες παρακάτω και θα κρίνετε και μόνοι σας.

Υπέρ ευρυγώνιος φακός 119 ° 8MP: Με διάφραγμα f / 2,25 σας δίνει τη δυνατότητα να βγάλετε μία αξιοπρεπή φωτογραφία χωρίς να χρειάζεται να  τραβιέστε προς τα πίσω για να πετύχετε την τέλεια λήψη αφού ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός διαθέτει οπτικό πεδίο 119 °.

Φακός μάκρο  2MP: Ο ultra macro φακός σας επιτρέπει να βγάλετε πολύ κοντινές λήψεις από απόσταση μόλις 4 εκατοστών (σας βγάζει μήνυμα πόσο μακριά πρέπει να κρατήσετε την κάμερα).

Φακός πορτρέτου B&W: Το νέο σύστημα φίλτρου χρώματος επιτρέπει στον φακό πορτρέτου να ανιχνεύει μια ευρύτερη σειρά φώτος, βοηθώντας τον κύριο φακό να αποτυπώνει καλύτερα το φως, να βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας και να δημιουργεί ρετρό φωτογραφίες προσθέτοντας την ανάλογη υφή στα πορτρέτα.

4. Σχεδιασμός

Κλασικός σχεδιασμός από τον σχεδιαστή Naoto Fukasawa
Οκ

Το Realme 6i είναι ένα φινετσάτο κινητό και σύμφωνα με τη Realme το πίσω μέρος διαθέτει ειδική επίστρωση βαφής και  γυαλίσματος  πάνω από εκατό φόρες δημιουργώντας ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

5. realme UI

Το realme UI βασισμένο σε Android 10, σας προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία με πολύ ωραίο μενού και ρυθμίσεις, άνετο στη χρήση και πολύ απλό με όμορφα οπτικά εφέ, εικονίδια και πολύ ζωντανά χρώματα, αυτό να το τονίσουμε.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το γραφικό περιβάλλον με κάθε λεπτομέρεια  και να  το  εξατομικεύσουν.  Το  realme  UI  έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό όπως αυτό που μπορείς να προσαρμόσεις τα εικονίδια. Μπορείτε να αλλάξετε σχήμα και μέγεθος εικονιδίων αλλά και το εσωτερικό τους μέγεθος, το δοκιμάσαμε και μας άρεσε.

Όσον αφορά τώρα τα animations του συστήματος, το realme UI είναι εξοπλισμένο με μία τεχνολογία η βελτιώνει κατά πολύ την αίσθηση της ροής της οθόνης.

Κύρια χαρακτηριστικά

Dual Mode Music Share Το
Dual Mode Music Share εξαιρετικά χρήσιμο αφού δυο χρήστες μπορούν να απολαύσουν το ίδιο βίντεο η τραγούδι ταυτόχρονα από την ίδια συσκευή.

Λειτουργία εστίασης
Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και να χαλαρώσετε, χωρίς να αποσπάσετε την σας προσοχή από το τηλέφωνο.

Στιγμιότυπο οθόνης με 3 δάχτυλα
Το καλύτερο μας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε προς τα κάτω τα 3 σας δάχτυλα για να βγάλετε ένα screenshot.

Προστασία προσωπικού απορρήτου.
Πολύ σημαντικό αφού ενεργοποιώντας τη συγκεκριμένη επιλογή στο  realmeUI,  το  σύστημα  θα  παρέχει  κενές σελίδες πληροφοριών όταν οι εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη.

Dark Mode
Ακόμα ένα must χαρακτηριστικό, καθολικό Dark Mode δουλεύει άψογα, ενώ διαθέτει αυτόματη ρύθμιση ώστε να απενεργοποιείται αυτόματα όταν ξημερώνει ή όποτε το ρυθμίσετε εσείς.

Αξίζει να πούμε ότι σύμφωνα με τη Realme
Ο χρόνος εκκίνησης της εφαρμογής μειώνεται κατά 25%.
Η συνολική αύξηση της ομαλότητας κατά 20%
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται κατά 10%.
Η κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής μειώνεται κατά 35%
Η καθυστέρηση απόκρισης αφής μειώνεται κατά 35%.
Αύξηση απόδοσης παιχνιδιού 20%

6. Άλλα

Το Realme 6i βγαίνει σε 3 παραλλαγές ,
3 GB + 64 GB,
4 GB + 64 GB και
4 GB + 128 GB.

Στην Ελλάδα  κυκλοφορεί και είναι διαθέσιμο σε χρώματα Green Tea και White Milk σε μια μόνο έκδοση αυτή των 4GB+128GB και προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 219,90€

Το Realme 6i είναι επίσης εξοπλισμένο με 3 υποδοχές καρτών, 2 για κάρτες SIM και 1 για microSD (εώς 256 GB).

Το Realme 6i διαθέτει επίσης NFC.

7. Realme 6i τεχνικά χαρακτηριστικά

ΕπεξεργαστήςMediaTek Helio G80 CPU:8πυρηνος, Έώς 2GHz GPU:MALI  G52
Μνήμη                & Αποθήκευση4GB LPDDR4x & ROM 128GB
Οθόνη16.5cm (6.5΄΄πληρους οθόνης Mini-Drop Ανάλυση:1600×720 HD + Αναλογία οθόνης προς σώμα:89,8% 2.5D Corning Gorilla Glass
Φορτιστής & Μπαταρία18W Γρήγορη φόρτιση 5000mAh
Περιλαμβάνει φορτιστή 9V / 2A & καλώδιο USB Type-C
Κάμερες48MP AI Quad Camera
48MP Ultra high resolution Wide-angle κάμερα 26mm, FOV 79 °, f / 1.8, 6P
8MP Ultra Wide φακος FOV 119 °, f / 2.25, 5P  
2MP B&W Portrait Camera f / 2.4, 3P  
2MP Μάκρο φακός 4cm εστίαση, f / 2.4, 3P
Εγγραφή βίντεο: Υποστηριξη 1080P / 30fps  
Selfie Camera 16MP Κυρια καμερα in-display (μεσα στην οθονη!) FOV 80 °, f / 2.0, 5P φακος
Εγγραφη βιντεο: Υποστηριξη 1080P / 30fps, 720P / 30fps
Δίκτυα3-Card Slot 2 SIM Slot + 1 MicroSD Slot
Frequency band GSM850 / 900/1800/1900 WCDMA B1 / 5/8 FDD-LTE: Band 1/3/5/8 TD-LTE: Band 38/40 / 41(2535-2655MHz)
Ασύρματο δίκτυο 2.4 802.11 a / b / g / n /
Bluetooth 5.0
ΠλοήγησηGPS / AGPS / Glonass / Beidou
Μέγεθος & ΒάροςΎψος: 164.4mm Πλατος: 75.4mm Βαθος: 9.0mm Βαρος ≈199g
ΑισθητήρεςMagnetic Induction Sensor / Light Sensor / Proximity Sensor / Gyro-meter / Acceleration Sensor
Λειτουργικό σύστημαrealme UI Βασισμενο σε Android 10
Στο κουτίΚινητό Realme 6i,
18W γρήγορος φορτιστής,
USB Type-C Cable,
Προστατευτικό κάλυμμα πλάτης από σιλικόνη, Προστατευτική μεμβράνη,
SIM Card Tool Pin

8. Unboxing, Hands-on, Review Video

9. Φωτογραφίες

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από το Google Drive

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα