27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Microsoft απολύει συντάκτες του MSN News και τους αντικαθιστά με AI!

1 min read
Microsoft News Android app1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, όμως εδώ από ότι φαίνεται η Microsoft αποφασίζει να τη βάλει στα “βαθιά νερά”.

Σύμφωνα με το BusinessInsider και όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft News η Micorosft έχει απολύσει δεκάδες συντάκτες από το MSN.com για να τους αντικαταστήσει με ένα σύστημα επιλογής ειδήσεων που θα βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και σκοπεύει να απολύσει κι άλλους καθώς το ανθρώπινο στοιχείο κοστίζει αφού η κάθε εργατοώρα στοιχίζει περίπου 40 δολλάρια.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο ιστότοπος MSN.com είναι ένας κορυφαίος προορισμός για ειδήσεις όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο αφού προσεγγίζει περίπου 500 εκκατομύρια το μήνα άτομα σε επισκεψιμότητα σε 140 χώρες.

Η Microsoft News αναφέρει ότι χρησιμοποιεί καθημερινά AI για να σαρώσει περιεχόμενο, να κατανοήσει διαφορετική κατηγοριοποίηση και θεματολογία, να προτείνει τις κατάλληλες φωτογραφίες αλλά και τη πιθανή δημοτικότητα διαφόρων άρθρων και στη συνέχεια τα παρουσιάζει στους εκδότες οι οποίοι τα αξιολογούν και εκδίδουν τα σχετικά άρθρα.

Έντονες όμως είναι και οι ανησυχίες ότι κάτι τέτοιο σίγουρα θα καταργήσει την προσωπική άποψη στο περιεχόμενο των ειδήσεων, αλλά και παράλληλα θα αυξήσει και το φαινόμενο της παραπληροφόρησης και τη διανομή ψευδών ειδήσεων.

Από τη μία σαν τεχνολογικό site που είμαστε σίγουρα κάτι τέτοιο μας ενθουσιάζει βλέποντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, όμως από την άλλη αρχίζουν και επιβεβαιώνονται οι θεωρίες ότι ίσως κάποια μέρα η μηχανή αντικαταστήσει τον άνθρωπο;

Κανείς δεν ξέρει….

[via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα