Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α το έχει βάλει αμανάτι να φτάσει έως τα άκρα τη διαμάχη που έχει με την Huawei αλλά και με τη ZTE.

Έτσι σε σχετική απόφαση που εξήγγειλε χθες, σύμφωνα με το Reuters αποφασίστηκε να επεκταθεί η σχετική απαγόρευση έως τον Μάιο του 2021 απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται ή να αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από εταιρείες που θεωρούνται κίνδυνοι εθνικής ασφάλειας.

Αν και η απαγόρευση δεν αναφέρεται ρητά σε συγκεκριμένες εταιρείες, ουσιαστικά όμως τερματίζει κάθε ελπίδα που ίσως να υπήρχε για συνεργασία της Huawei αλλά και της ZTE με τις αμερικανικές εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν πλέον να πωλούν προϊόντα στις ΗΠΑ ή να συνεργάζονται με εταιρείες όπως η Google ή η ARM για λογισμικό και άδειες.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την αρχική του εκτελεστική εντολή πριν από περίπου ένα χρόνο, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την Huawei λόγω ανησυχιών εθνικής ασφάλειας και κυρίως για την προμήθεια 5G εξοπλισμού από τη Huawei.

Η διαμάχη λοιπόν καλά κρατεί και ο τελικός χρήστης και κυρίως αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις νέες κυκλοφορίες κινητών της Huawei θα εξακολουθούν να ψάχνουν μεσοβέζικες λύσεις για μπορέσουν να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές Google.

Τα σχόλια δικά σας.

[Via]

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967