Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Huawei από τις ΗΠΑ

1 min read
huawei | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α το έχει βάλει αμανάτι να φτάσει έως τα άκρα τη διαμάχη που έχει με την Huawei αλλά και με τη ZTE.

Έτσι σε σχετική απόφαση που εξήγγειλε χθες, σύμφωνα με το Reuters αποφασίστηκε να επεκταθεί η σχετική απαγόρευση έως τον Μάιο του 2021 απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται ή να αγοράζουν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από εταιρείες που θεωρούνται κίνδυνοι εθνικής ασφάλειας.

Αν και η απαγόρευση δεν αναφέρεται ρητά σε συγκεκριμένες εταιρείες, ουσιαστικά όμως τερματίζει κάθε ελπίδα που ίσως να υπήρχε για συνεργασία της Huawei αλλά και της ZTE με τις αμερικανικές εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν πλέον να πωλούν προϊόντα στις ΗΠΑ ή να συνεργάζονται με εταιρείες όπως η Google ή η ARM για λογισμικό και άδειες.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε την αρχική του εκτελεστική εντολή πριν από περίπου ένα χρόνο, απαγορεύοντας στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την Huawei λόγω ανησυχιών εθνικής ασφάλειας και κυρίως για την προμήθεια 5G εξοπλισμού από τη Huawei.

Η διαμάχη λοιπόν καλά κρατεί και ο τελικός χρήστης και κυρίως αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις νέες κυκλοφορίες κινητών της Huawei θα εξακολουθούν να ψάχνουν μεσοβέζικες λύσεις για μπορέσουν να εγκαταστήσουν τις εφαρμογές Google.

Τα σχόλια δικά σας.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα