28 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Huawei P40 έγινε η επίσημη παρουσίαση και η ετυμηγορία είναι: Απλά υπέροχο

1 min read
Huawei P30 and P40 Pro1 scaled | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Huawei αποκάλυψε τελικά τον συνεχιστή του P30 Pro, το P40 Pro να εστιάζει ξανά στη ρύθμιση της κάμερας, αλλά θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο AppGallery της εταιρείας.

Όταν το P30 Pro ξεκίνησε στις αρχές του 2019 , η Huawei ήταν σε πολύ διαφορετική θέση. Είχε καταφέρει να ανακόψει το προβάδισμα της Samsung ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android στον κόσμο. Ωστόσο, οι αμερικανικές εμπορικές κυρώσεις και τώρα ο κοροναϊός COVID-19 έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της κινεζικής εταιρείας.

Η απουσία του Google Play Store καταργεί άμεσα το ενδιαφέρον πολλών αγορών και φαίνεται η τόση σκληρή δουλειά να πηγαίνει χαμένη. Το Mate 30 Pro ήταν το πρώτο smartphone της Huawei που κυκλοφόρησε χωρίς τα GMS και τις υπηρεσίες Google Play χωρίς να μπορέσει να ευδοκιμήσεις στις αγορές της Δύσης.

Τώρα το P40 Pro είναι η δεύτερη ναυαρχίδα που μας έρχεται χωρίς καμία πρόσβαση στο Google Play Store. Αυτή τη φορά όμως, η Huawei προχωράει με τη δική της εναλλακτική εφαρμογή AppGallery και θέλει πραγματικά να φωνάξει γι ‘αυτό. Ενώ η σειρά Mate επικεντρώνεται στην ισχύ και τα χαρακτηριστικά, η σειρά P έχει να κάνει με την κάμερα. Αλλά μπορεί μια φωτογραφική μηχανή να αντισταθμίσει την πιθανή έλλειψη λογισμικού;

Σχεδιασμός και υλικό

Huawei P40 Pro design

Από τη σκοπιά του σχεδιασμού, το Huawei P40 Pro μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με το Samsung Galaxy S20 Ultra. Είναι σαφές ότι η Samsung και η Huawei έχουν πιέσει ο ένας τον άλλον τα τελευταία χρόνια, και μπορείτε να δείτε καθαρά πώς επηρεάζονται ο ένας τον άλλον με αυτό το κινητό.

Το Silver Frost δεν τραβά το μάτι με τον ίδιο τρόπο όπως μερικά από τα δύο χρώματα, αλλά η απαλή μεταβολή από βαθύ γκρι σε ελαφρύ χάλυβα είναι ευχάριστη σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Στο πίσω μέρος, η διάταξη της φωτογραφικής μηχανής φαίνεται εξοικειωμένη με πολλούς άλλους OEM ενώ οι έλεγχοι πλευρικής οθόνης του Mate 30 Pro ήταν τόσο ενοχλητικοί όσο ήταν φανταστικοί.

Η αναβάθμιση από μια οθόνη 60 έως 90Hz είναι πολύ θετικό στοιχείο όπως και η οθόνη FHD + σε αναλογία διαστάσεων 19,8: 9 με ανάλυση στα 2640 έως 1200 pixels. Θα ήταν ωραίο ωστόσο να έχετε μία οθόνη QHD + για να ταιριάζει με τα  S20, Pixel 4 .

Η αναβάθμιση σε 90Hz σημαίνει ότι όλα κυλάνε πιο ομαλά και οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές. Πρέπει να αντιμετωπίσετε την προσθήκη μίας επιπλέον κάμερας selfie αλλά δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα.

Στο εσωτερικό θα βρείτε το Kirin 990 5G, 8GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB εσωτερικής αποθήκευσης που μπορούν να αναβαθμιστούν με μια κάρτα μνήμης Nano – η οποία είναι βασικά μια ιδιόκτητη κάρτα microSD.

Λογισμικό & Απόδοση

Huawei P40 Pro 4 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Όπως το Huawei Mate 30 Pro, το P40 Pro έχει δεν έχει το Google Play Store αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα για πολλούς από εμάς στη Δύση που βασίζονται καθημερινά στις υπηρεσίες Google στα smartphones μας.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καλό είναι το υλικό για το P40 Pro, το λογισμικό είναι αναμφίβολα η  Αχιλειος πτέρνα  για άλλη μια φορά. Το EMUI 10.1 που βασίζεται στο Android 10 είναι η καλύτερη έκδοση του skin αλλά η έντονη παράλειψη του Play Store είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή κλωνοποίησης του τηλεφώνου που προσφέρεται από την Huawei για να αποφύγετε ουσιαστικά αποκοπή ή να μεταφέρετε όλα τα σημαντικά δεδομένα σας.

Huawei AppGallery 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Υπάρχουν κάποιες περίεργες ιδιορρυθμίες, όπως το WhatsApp, που είναι διαθέσιμο κατά την αναζήτηση, ωστόσο πρέπει να πάτε στην ιστοσελίδα του WhatsApp για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία επίσημη έκδοση. Δεν υπάρχουν ακόμη αξιοπρεπείς εναλλακτικές για τους Χάρτες Google, ούτε υπάρχει εναλλακτική λύση για το Google Pay . Υπάρχει όμως μια πληθώρα εφαρμογών συμπεριλαμβανομένων των Snapchat, Textra και μερικών άλλων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Huawei P40 Pro - camera

Αυτό είναι το βασικό σημείο πώλησης οποιασδήποτε συσκευής Huawei P και το P40 Pro και σίγουρα δεν απογοητεύει. Οι αυξανόμενες αναβαθμίσεις μας έχουν οδηγήσει στο ζενίθ του εξοπλισμού κάμερας smartphone, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που η φωτογραφική μηχανή P40 δεν μπορεί να κάνει.

Με έναν από τους μεγαλύτερους αισθητήρες σε ένα smartphone, μπορεί να τραβήξει εικόνες στην τυπική αυτόματη λειτουργία αναμφισβήτητα καλύτερα από κάποιες φωτογραφικές μηχανές χωρίς κάτοπτρο. Ο μαζικός αισθητήρας είναι ο μεγαλύτερος σε κάθε smartphone μέχρι σήμερα, και τα αποτελέσματα μιλούν πραγματικά από μόνα τους.

Η ευελιξία της βελτιωμένης ρύθμισης της κάμερας σας δίνει την σιγουριά ότι μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε κυριολεκτικά κάθε σενάριο με τη Huawei να έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο το υβριδικό ζουμ 5x. Οι εικόνες είναι πιο έντονες, το OIS έχει τροποποιηθεί και μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες όταν κάνετε μεγέθυνση ώστε άλλοι να αγωνιστούν για να ταιριάξουν.

Τη νύχτα, η λειτουργία νυχτερινής όρασης βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο.

Ακόμη και με εντυπωσιακές επιλογές και αποτελέσματα,  η φωτογραφική μηχανή P40 Pro εξακολουθεί να μην χειρίζεται πολύ καλά την κίνηση στο πλαίσιο.

Μπαταρία

Huawei P40 Pro - battery

Με ρυθμός ανανέωσης στα 90Hz σίγουρα μπορεί να σας φαίνονται λίγα τα 4.200mAh, όμως το  P40 Pro μπορεί και αντέχει μία ολόκληρη μέρα χρήσης.

Η δυνατότητα να συμπληρώσετε την μπαταρία σε απλές στιγμές χάρη στη συμπερίληψη του 40W SuperCharger και την ασύρματη φόρτιση 40W είναι ένα άλλο μπόνους.

Ετυμηγορία

Το Huawei P40 Pro είναι εύκολα το καλύτερο μη-πτυσσόμενο smartphone που έχει κατασκευάσει ποτέ η Huawei όμως η απουσία του Google Play Store σίγουρα θα του στοιχίσει.

Για όποιον όμως δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και μπορεί να εξοικειωθεί με το νέο AppGallery της Huawei τότε είναι ιδανικό

Εάν όμως απλά πρέπει να έχετε ένα τηλέφωνο Huawei αλλά δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τις εφαρμογές Google, τότε θα πρέπει να μείνετε με το ακόμα εκπληκτικό P30 Pro .

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα