19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η TSMC κατασκευάζει εργοστάσιο αξίας 12 δισ. δολαρίων στην Αριζόνα των ΗΠΑ

1 min read
TSMC | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), η οποία κατασκευάζει επεξεργαστές και άλλα τσιπ για την Apple, την AMD και πολλές άλλες εταιρείες, επιβεβαίωσε ότι φτιάχνει εργοστάσιο chip fab αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αριζόνα.

Μετά από συνομιλίες εδώ και μήνες με την κυβέρνση των ΗΠΑ η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την τελευταία τεχνολογία κατασκευής των 5 νανομέτρων, με δυνατότητα κατασκευής 20.000 πλακιδίων πυριτίου το μήνα. Όπως αναμενόταν, το όλο έργο θα επιδοτηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές.

Η TSMC είναι ένας τεράστιος κατασκευαστής για τους κορυφαίους παίχτες της αγοράς αφού κατασκευάζει τους επεξεργαστές της AMD, τους A13 της Apple για τα τελευταία iPhone και iPad, τους επεξεργαστές της Qualcomm που χρησιμοποιούνται σε συσκευές Android και τα τσιπ που χρησιμοποιούνται τόσο σε GPU NVIDIA όσο και σε AMD.

Η εταιρεία είναι πολύ μπροστά από άλλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης και της Intel, αφού ήδη χρησιμοποιεί τεχνολογία κατασκευής 5-νανομέτρων την ίδια τεχνολογία που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο νέο chip A14 της Apple σύμφωνα με το το Wccftech .

Η Intel, εν τω μεταξύ, φαίνεται να έχει μείνει πολύ πίσω αφού μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τεχνολογία παραγωγής 10-νανομέτρων και εξακολουθεί να μην κατασκευάζει τσιπ υψηλής απόδοσης 10ης γενιάς

Η TSMC αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το εργοστάσιο το 2021 με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα