Η TSMC γίνεται η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στην Ασία

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, γνωστή ως TSMC, είναι πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία σε ολόκληρη την Ασία.


Το market cap της TSMC είναι 8.02 τρισ. New Taiwan Dollars το οποίο περίπου ισούται με 262.75 δισ. US Dollars. Η κεφαλαιοποίηση αγοράς της TSMC ξεπερνά πλέον ακόμα και την ίδια την Samsung, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Οι λόγοι της εκτόξευσης αυτής της TSMC είναι αρκετοί. Πρώτον, δίνουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επιλέξουν οποιαδήποτε μέθοδο ολοκλήρωσης, από τα 7nm μέχρι και τα 180nm. Μπορούν δηλαδή να επιλέξουν κάτι παλαιότερο και φθηνότερο ή κάτι νεότερο και υψηλής απόδοσης/χαμηλής κατανάλωσης, όπως η μέθοδος ολοκλήρωσης στα 7nm.

Επιπρόσθετα, η TSMC επενδύει συνεχώς ένα σημαντικό μέρος από τα κέρδη της στην έρευνα και στην ανάπτυξη, ώστε όχι μόνο να μένει ανταγωνιστική αλλά και να προηγείται του ανταγωνισμού.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι κτίζουν μια βάση πελατών που τους εμπιστεύεται. Ακόμα και αν θέλουν να προχωρήσουν σε μια μικρή παραγωγή ή μια μακροχρόνια συνεργασία, η TSMC έχει την ευελιξία να καλύψει την παραγωγή για όλους τους πελάτες της όπως οι Apple, HiSilicon, NVIDIA, AMD κ.α.

πηγή

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2967