28 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Google Meet vs Google Duo: Τελικά ποιο να διαλέξω;

1 min read
google meet vs duo ac1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Google Meet – Ιδανικό για επιχειρήσεις

google meet | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Meet είναι μια φανταστική υπηρεσία τηλεδιάσκεψης πολλών συμμετεχόντων και μιλάμε κυρίως για επιχειρήσεις. Λειτουργεί κυρίως σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα την οθόνη σας, διαθέτει ισχυρά εργαλεία και τώρα προσφέρει διάταξη πλέγματος στις βιντεοκλήσεις σας. Η κρυπτογράφηση ενεργοποιείται αυτόματα και μπορείτε εύκολα να καταγράψετε τις συσκέψεις σας ενώ το καλύτερο είναι ότι είναι πλέον ελεύθερο διαθέσιμο για χρήση από όλους (προσωρινά μέχρι τον Σεπτέμβριο).

Πλεονεκτήματα

  • Τώρα δωρεάν για όλους
  • Λειτουργεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης (browser)
  • Η κρυπτογράφηση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή
  • Διάταξη πλέγματος στις βιντεοκλήσεις
  • Εύκολη κοινή χρήση οθόνης και συνεργασία

Μειονεκτήματα

  • Χρειάζεται έναν λογαριασμό Google
  • Ορισμένες δυνατότητες απαιτούν πληρωμή

Δωρεάν στο Google

Google Duo – Ιδανικό για οικογένειες

google duo | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Duo ταιριάζει καλύτερα σε βιντεοκλήσεις για κινητά ή σε απλές συνομιλίες. Η υπηρεσία σάς επιτρέπει τώρα να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις με έως και 12 άτομα ενώτα εφέ AR δίνουν μία διασκεδαστική νότα στις βιντεοκλήσεις σας.

Το περιορισμένο μέγεθος των συμμετεχόντων σημαίνει ότι δεν μπορείτε ρεαλιστικά να χρησιμοποιήσετε το Duo για συναντήσεις σε εργασιακό περιβάλλον με πολλούς συμμετέχοντες, όμως αν είστε μία μικρή επιχείρηση με λίγους εργαζόμενους είναι ότι πρέπει και φυσικά είναι ένα φανταστικό εργαλείο για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με φίλους και συγγενείς.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι κατάλληλο για συναντήσεις μεγάλης κλίμακας
  • Δεν είναι δυνατή η προσθήκη ατόμων σε τρέχουσες κλήσεις

Η Google διαθέτει πλέον δύο υπηρεσίες βιντεοκλήσεων. Το Duo εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για βιντεοκλήσεις για κινητά και με το Meet να είναι δωρεάν, υπάρχει μια νέα εναλλακτική λύση για τη φιλοξενία μεγάλων τηλεδιασκέψεων. 

Το Meet σχεδιάστηκε με γνώμονα τις επιχειρηματικές συναντήσεις μεγάλης κλίμακας και περιοριζόταν αρχικά στους επιχειρηματικούς πελάτες της Google G Suite. Η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους και το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχουν όρια χρήσης για τρεις μήνες. 

Δείτε παρακάτω όλες τις διαφορές μεταξύ του Google Meet και του Google Duo και πώς να επιλέξετε την υπηρεσία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Δύο υπηρεσίες Google για δύο διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης

Google Meet εναντίον Google Duo

Πηγή: Apoorva Bhardwaj / Android Central

Δείτε παρακάτω τι προσφέρει η κάθε υπηρεσία

ΧαρακτηριστικάGoogle MeetGoogle Duo
Μέγιστοι συμμετέχοντες25012
Κοινή χρήση οθόνης
Καταγραφή των συναντήσεων
Ενσωμάτωση emailGmail / Outlook
Χρέωση κλήσηςΧωρίς χρέωση
Βασικό κόστος συνδρομής6 $ ανά μήνα / ανά χρήστηΕλεύθερος
Διατίθεται δωρεάν έκδοση
Λειτουργεί σε πολλαπλές πλατφόρμες

Το Google Meet είναι ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις

Διάταξη πλέγματος Google Meet

Πηγή: Google

Το Meet έχει σχεδιαστεί κυρίως για συναντήσεις μεγάλης κλίμακας και μπορείτε εύκολα να οργανώσετε συναντήσεις με έως και 250 άτομα ενώ ενσωματώνει επίσης όλες τις τυπικές λειτουργίες βιντεοδιάσκεψης που εστιάζει κυρίως σε επαγγελματικά περιβάλλοντα με δυνατότητα κοινής χρήσης οθονών, κλήσεων μέσω τηλεφώνου, ενσωμάτωσης email και εργαλείων συνεργασίας.

Το Meet έχει όλα όσα αναζητάτε σε μια πλατφόρμα επαγγελματικής τηλεδιάσκεψης.

Το Meet είναι κυρίως για τους πελάτες του Google Suite, αλλά η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για όλους. Το Meet είναι πολύ εύκολο στη χρήση και μπορείτε να στείλετε προσκλήσεις μέσω URL για την προσθήκη συμμετεχόντων σε μια συνάντηση. Εάν οι προσκεκλημένοι έχουν λογαριασμό Google, η σύσκεψη προστίθεται αυτόματα στο Ημερολόγιο Google. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν μέσω ήχου ή βίντεο και το Meet έχει επίσης εύκολες επιλογές κλήσης. Η Google δεν χρεώνει επιπλέον για όσους καλούν από τα τηλέφωνά τους.

Εκτός από το να κάνει το Meet δωρεάν για όλους, η Google πρόσθεσε μια διάταξη πλέγματος στις βιντεοκλήσεις, όπως και το Zoom. Μια διάταξη πλέγματος καθιστά ευκολότερη την προβολή και την αλληλεπίδραση με όλους όσους συμμετέχουν στην κλήση καθώς μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε τις επιλογές διάταξης. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το βίντεο και τον ήχο με ευκολία και εάν ανησυχείτε για τη σύνδεση σας (ότι είναι πολύ αργή), υπάρχει η επιλογή μείωσης της ανάλυσης βίντεο τόσο για εισερχόμενα όσο και για εξερχόμενα βίντεο.

Στοιχεία ελέγχου Google Meet στο Google Chrome

Πηγή: Android Central

Μπορείτε επίσης να καταγράψετε εύκολα τις συσκέψεις σας, να σιγάσετε τον ήχο, να εναλλάξετε την οθόνη, να ενεργοποίησετε τους υπότιτλους και να κάνετε κοινή χρήση της οθόνης σας.

Με κρυπτογράφηση και ισχυρά εργαλεία συνεργασίας, το Meet είναι ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις.

Το καλύτερο βέβαια για το Google Meet είναι η ασφάλεια. Δεν υπάρχει τρόπος να συμμετάσχει κάποιος στη συνάντησή σας χωρίς την εξουσιοδότησή σας. Οι ίδιες οι συσκέψεις είναι κρυπτογραφημένες και εάν καταγράφετε μια σύσκεψη, το αντίστοιχο αρχείο που είναι αποθηκευμένο στο Google Drive είναι επίσης κρυπτογραφημένο.

Tο Meet λειτουργεί εγγενώς σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, είναι εύκολο να συνδεθείτε σε συσκέψεις ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να χρησιμοποιήσετε το Meet αντί για μια υπηρεσία όπως το Zoom ή το WebEx, το οποίο απαιτεί να κατεβάσετε μια επέκταση λογισμικού.

Η Google θα προσφέρει την υπηρεσία σε όλους τις επόμενες εβδομάδες και το Meet θα είναι δωρεάν χωρίς περιορισμούς στη χρήση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μετά από αυτό, οι δωρεάν χρήστες θα περιορίζονται σε 60 λεπτά για κάθε σύσκεψη.  Παρόλο που το Meet έχει σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση, μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά και για οικογενειακές συγκεντρώσεις , το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας λογαριασμός Google για να ξεκινήσετε μια κλήση Meet.

Το Google Duo είναι η καλύτερη υπηρεσία βιντεοκλήσεων για κινητά

Λογότυπο Google DuoΠηγή: Harish Jonnalagadda / Android Central

Το Google Duo προορίζεται για επικοινωνία ένας προς έναν. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για χρήση σε κινητά και χρησιμοποιεί το πρότυπο WebRTC για να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα βίντεο χωρίς να καταλαμβάνει πολύ μεγάλο εύρος ζώνης. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά για το Duo είναι η πιστότητα βίντεο – η υπηρεσία λειτουργεί εξαιρετικά ακόμα και σε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 2G.

Το Google Duo δεν είναι ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με φίλους και συγγενείς.

Ως εκ τούτου, το Duo δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με φίλους και συγγενείς με δυνατότητα έως 12 συμμετεχόντων και σύντομα έως 32.

Ωστόσο το μειονέκτημα της χρήσης του Duo για ομαδικές κλήσεις είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε έναν συμμετέχοντα σε μια τρέχουσα κλήση. Πρέπει να τερματίσετε την κλήση, να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα που περιλαμβάνει τον νέο συμμετέχοντα και να ξεκινήσετε μια νέα κλήση.

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Duo είναι τα εφέ επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία κάνουν τις κλήσεις πιο διασκεδαστικές. Επίσης η υπηρεσία μπορεί και αλλάζει αυτόματα από Wi-Fi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας εάν δεν έχετε καλή σύνδεση με το Wi-Fi στο σπίτι σας. 

Το Duo είναι επίσης η προεπιλεγμένη υπηρεσία κλήσεων στο Google Home και στο Nest Hub, οπότε μπορείτε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση όποτε υπάρχει μια εισερχόμενη κλήση Duo.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Duo είναι η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε – Android, iOS ή τη διεπαφή ιστού – όλες οι κλήσεις ήχου και βίντεο που πραγματοποιούνται μέσω του Duo είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Αν ψάχνετε για μια υπηρεσία βιντεοκλήσεων για κινητά, το Duo έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Ας συνοψίσουμε

Εάν πρέπει να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήση από το κινητό ή το tablet , χρησιμοποιήστε το Duo. Η υπηρεσία λειτουργεί καλύτερα για την επικοινωνία one-on-one και με την Google να αυξάνει το όριο των σε 12 τότε είναι ότι πρέπει για τις οικογενειακές σας βιντεοκλήσεις ή με τους φίλους σας.

Το Meet είναι μια καλύτερη επιλογή για επαγγελματικές τηλεδιασκέψεις. Προσφέρει περισσότερες επιλογές για βιντεοκλήσεις με τους συναδέλφους σας στη δουλειά και εξ’ αρχής γι αυτό σχεδιάστηκε και ενσωματώθηκε στην πλατφόρμα G-Suite της Google.

Η επιλογή είναι δική σας!

Μην ξεχνάτε ότι και οι δύο υπηρεσίες έχουν μερικά κοινά πράγματα. Τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να συμμετάσχει κανείς σε μη εξουσιοδοτημένη κλήση.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα