16 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

6 λόγοι για να προτιμήσετε το Zoom αντί του Google Meet

1 min read
zoom logo hero joe 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Το Google Meet είναι υπέροχο, αλλά το Zoom έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα.

Οι εφαρμογές τηλεδιάσκεψης στην περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, έχουν την τιμητική τους

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές εκεί έξω που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βιντεοκλήσεις, δύο από τις πιο δημοφιλείς είναι το Zoom και το Google Meet χωρίς όμως να υποτιμάμε και τις υπόλοιπες.

Αυτές είναι κυρίως οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται και από επιχειρήσεις και ως γνωστόν η κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της.

Τι κάνει όμως το Zoom τόσο εύκολο και τόσο δημοφιλές; Η υπηρεσία σίγουρα δεν είναι τέλεια, αλλά ανάλογα τις ανάγκες σας, υπάρχουν πολλά βασικά πλεονεκτήματα που το καθιστούν τόσο ελκυστικό.

Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά.

Έως 500 άτομα ανά κλήση

Ζουμ ομαδικής κλήσηςΠηγή: Ζουμ

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που πρέπει να πάτε με το zoom είναι η δυνατότητα μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων. Το όριο των 250 συμμετεχόντων στο Google Meet είναι υπέραρκετό μικρές επιχειρήσεις και μεγαλύτερες, αλλά αν συμμετέχετε σε έναν μεγαλύτερο οργανισμό, το Zoom είναι η καλύτερη επιλογή.

Η έκδοση Zoom Business σας επιτρέπει να φτάσετε έως και 300 συμμετέχοντες και αν χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση σε Zoom Enterprise, τότε μπορείτε να έχετε έως και 500 συμμετέχοντες – διπλάσιο του Google Meet.

Αυτόματη καταγραφή βιντεοκλήσης

Τόσο το Google Meet όσο και το Zoom σάς επιτρέπουν να καταγράψετε τις συνομιλίες αλλά το Zoom κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Εάν εγγραφείτε στο Zoom Business ή στο Zoom Enterprise, οποιαδήποτε καταγραφή συνομιλιών μπορεί αυτόματα να ανέβει και στο cloud οπότε μην ανησυχείτε αν δεν έχετε κρατήσει σημειώσεις.

Το Google Meet μπορεί επίσης να ανεβάσει τη συνομιλία σας στο Google Drive αλλά θα πρέπει να το κάνετε εσείς χειροκίνητα.

Συνομιλήστε και από τη γέφυρα Γκολντεν Γκεϊτ του Σαν Φρασίσκο

Zoom Background ΉρωαςΠηγή: Jeramy Johnson / Android Central

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Zoom, είναι πιθανό να έχετε δοκιμάσει την προσαρμοσμένη λειτουργία φόντου της εφαρμογής. Το Zoom σας επιτρέπει να αλλάξετε το φόντο του δωματίου στο οποίο βρίσκεστε, βασικά σε ό, τι θέλετε – όπως νυχτερινό ουρανό, ζεστή παραλία ή τη δική σας προσαρμοσμένη εικόνα / βίντεο.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο χώρος σας δεν είναι και τόσο ευκατάστατος και θέλετε να τον μετατρέψετε σε όσο το δυνατόν κάτι πιο ευπαρουσίαστο.

Καλύτερη ενοποίηση με υπηρεσίες email

‘Όλες οι εκδόσεις του Zoom ενσωματώνουν πλήρως το Gmail, το Outlook, το Microsoft 365 κ.λπ.

Το Google Meet μόλις πρόσφατα ενσωμάτωσε το Gmail, αλλά αυτό είναι κάτι που προσφέρει το Zoom εδώ και πολύ καιρός και σε ακόμα περισσότερες πλατφόρμες email.

Προσαρμοσμένα URL για συμμετοχή στη βιντεοκλήση

Όταν δημιουργείτε μια νέα κλήση στο Google Meet, σας δίνεται μια τυχαία δημιουργημένη διεύθυνση URL στην οποία μπορούν να κάνουν κλικ οι χρήστες για να συμμετάσχουν, στην ουσία σαν μία πρόσκληση. Λειτουργεί αρκετά καλά, αλλά αυτή η τυχαία συμβολοσειρά του URL δεν είναι και ότι πιο επαγγελματικό.

Στη συνδρομή Zoom Business, μπορείτε να έχετε μία προσαρμοσμένη URL διεύθυνση , για παράδειγμα, εάν θέλετε να κάνετε μια κλήση με το techlog.gr θα μπορούσαμε να dημιουργήσουμε ένα URL προσκλητήριο της μορφής techloggreece.zoom.us .

Σίγουρα φαίνεται πιο επαγγελματικό από το  meet.google.com/vgj-fxtz-rge και είναι επίσης και ευκολότερο για τους χρήστες να το θυμούνται.

Εταιρική επωνυμία

Στη σελίδα από την οποία συμμετέχουν όλα άτομα στη συνάντησή σας, μπορείτε να προσθέσετε μία προσαρμοσμένη επωνυμία για την επιχείρησή σας.

Καλά οκ τωρά σιγά το πλεονέκτημα, είναι σίγουρα μία λεπτομέρεια, αλλά όπως και με τα προσαρμοσμένα URL, βοηθά στη δημιουργία μιας πιο ομαλής συνολικής εμπειρίας.

Ότι πληρώνεις παίρνεις

Zoom λογότυπο

Πηγή: Joe Maring / Android Central

Το Zoom είναι μια από τις πιο ακριβές εφαρμογές τηλεδιασκέψεων ειδικά στις συνδρομές για επιχειρήσεις .

Ωστόσο δεν χρειάζεται ο καθένας από εμάς όλες τις premium δυνατότητες που προσφέρει το Zoom, όμως αν το κάνετε, είναι το καλύτερο στο είδος του. 

Το Google Meet από την άλλη έχει και αυτό πολλές δυνατότητες και είναι πολύ πιο προσιτό, αλλά σίγουρα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά κι εκεί σίγουρα το Zoom κάνει σπουδαία δουλειά.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα