25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε φύλλα δεδομένων σχετικά με τον COVID-19

1 min read
corona 4901878 960 7201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Τις ημέρες αυτές ολόκληρη η ιατρική κοινότητα με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν και να βρουν μια λύση για το νέο κοροναϊό μέσω μοντέλων AI.

Έτσι η Google για να ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες μέσω του Google Cloud προσφέρει δωρεάν φύλλα δεδομένων (datasheets) για ερευνητές στο πλαίσιο του Προγράμματος COVID-19 Public Dataset Program.

Χθες το βράδυ η εταιρεία αποκάλυψε ένα ανοικτό αποθετήριο βάσεων δεδομένων που σχετίζονται με το coronavirus, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προέρχονται από το Κέντρο Επιστημών και Μηχανικών Συστημάτων του πανεπιστημίου Johns Hopkins (JHU CSSE), του Π.Ο.Υ και του OpenStreetMap.

techlog.gr – Η Google θέλει να δώσει στους γιατρούς τη δυνατότητα να αναζητούν online ιατρικά αρχεία

Όλες αυτές οι βάσεις δεδομένων θα έχουν μια ετικέτα “COVID-19” για εύκολη και δωρεάν πρόσβαση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι ερευνητές επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το BigQuery ML μία υπηρεσία της Google που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να εκτελούν μοντέλα μηχανικής μάθησης μέσω απλών ερωτημάτων SQL στους διακομιστές της Google, για την κατασκευή προηγμένων μοντέλων AI για την έρευνα του COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες Baidu και Alibaba διέθεσαν διάφορα ανοιχτού τύπου μοντέλα για τους ερευνητές του AI για να επιταχύνουν τη διαδικασία για μελέτες σχετιζόμενες με το coronavirus. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ινστιτούτο Allen του AI συνεργάστηκε με διάφορες ερευνητικές ομάδες για να σχηματίσει ένα ανοικτό σύνολο δεδομένων COVID-19, διαθέτοντας δωρεάν χιλιάδες ερευνητικά έγγραφα και άρθρα σχετικά με τη νόσο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα COVID-19 Public Dataset και να περιηγηθείτε σε αυτά τα σύνολα δεδομένων εδώ.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα