23 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google θέλει να δώσει στους γιατρούς τη δυνατότητα να αναζητούν online ιατρικά αρχεία

1 min read
Tom Werner via Getty Images

A team of doctors looking at some lab results together on monitors, in an office at the hospital.

0
(0)

Loading

Παρατηρούμε τελευταία ότι πολλοί από τους γίγαντες της τεχνολογίας στρέφονται στον τομέα της υγείας.

Έτσι λοιπόν και η Google μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι.

Προς το τέλος του 2018 είχε προσλάβει τον David Feinberg από το Geisinger Health, ένας όμιλος νοσοκομείων με έδρα την Πενσυλβανία και του ανέθεσε να αναλάβει ένα νεοδημιουργημένο τμήμα που θα ονομάζεται Google Health. Ωστόσο, η εταιρεία από τότε δεν είχε κάνει κάτι επιπλέον.

Τώρα όμως αρχίζει σιγά σιγά να ανοίγει τα χαρτιά της.

Πηγές του CNBC περιέγραψαν μερικές από τις ιδέες που έχει η ομάδα του David Feinberg  και θα λέγαμε ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.

Ο Φέινμπεργκ οραματίζεται μια μπάρα αναζήτησης που θα βοηθούσε τους γιατρούς να αναζητούν ιατρικά αρχεία όπως κάνουν στο διαδίκτυο. Ένας γιατρός θα μπορούσε να αναζητήσει το “87” για να βρει έναν 87χρονο ασθενή αντί να χρησιμοποιήσει το όνομα του ασθενούς, ως παράδειγμα.

“Φανταστείτε μια μπάρα αναζήτησης στο ηλεκτρονικό αρχείο υγείας που δεν χρειάζεται εκπαίδευση»

Βέβαια με σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών η Google θα μπορούσε να δημιουργήσει μία τέτοια υπηρεσία για να βοηθήσει τους γιατρούς δίνοντας τους πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία ασθενών ώστε να αντλήσουν αξιόπιστες πληροφορίες όσον αφορά την περίθαλψη, συνταγογράφηση μίας ασθένειας ή ακόμα για πιο σπάνιες ασθένειες.

Δεν είναι βέβαιο κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τομέας της υγείας είναι ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι αλλά εντούτοις, το Google Health και ο Feinberg ίσως μας υποδείξουν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Η υγειονομική περίθαλψη αντιπροσωπεύει μια αγορά 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία εξακολουθεί να βασίζεται σε πολλές χειροκίνητες διαδικασίες και όπως είναι φυσικό το μέλι είναι γλυκό γιαυτό άλλωστε και βλέπουμε τον τελευταίο καιρό όπως προείπαμε όλους τους τεχνολογικούς γιγάντες να ασχολούνται με αυτόν τον τομέα.

engadget

cnbc

Δείτε επίσης

Η Apple προλαμβάνει ακόμη έναν διακεκριμένο καρδιολόγο

Facebook: Νέα υπηρεσία ραντεβού με το γιατρό

https://techlog.gr/2019/03/11/%ce%b7-google-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ac-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%b5/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα