26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κοροναϊός: Δείτε live τον χάρτη εξάπλωσης του ιού

1 min read
Coronavirus dashboard 0001 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η επιδημία του κοροναϊού που ξεκίνησε από το Wuhan της Κίνας, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 81 άτομα και έχει μολύνει περισσότερα από 2.800 άτομα.


Ερευνητές ωστόσο από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ανέπτυξαν μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να χαρτογραφήσει την εξάπλωση της νόσου σε πραγματικό χρόνο και να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό που ξεκίνησε από το Wuhan της Κίνας έφτασε τουλάχιστον τους 81 ενώ ο ιός έχει μολύνει περισσότερους από 2.800 ανθρώπους.

Ο χάρτης λοιπόν που δημιούργησαν οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins παρακολουθεί και απεικονίζει τα κρούσματα του ιού χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το CDC της Κίνας και άλλες πηγές με χαρτογράφηση γεωγραφικών πληροφοριών.

Ο online χαρτης παρακολουθεί τις συνολικές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που έχει χτυπήσει ο ιός , τους συνολικούς θανάτους και άλλα στατιστικά στοιχεία.

Κάθε κόκκινη κουκίδα αντιπροσωπεύει μια εστία μόλυνσης και ανάλογα πόσο μεγάλη είναι η κουκίδα αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της εστίας.

Κάνοντας κλικ σε μία κουκκίδα σας εμφανίζονται και οι πληροφορίες της περιοχής.

5e2ef8505bc79c4a4842bf93?width=700&format=jpeg&auto=webp | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Στον πανικό και τη σύγχυση που συχνά συναντάμε σε ένα ξέσπασμα ιού, οι ψευδείς πληροφορίες μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα.

Η Κίνα φαίνεται ότι προσπαθεί να περιορίσει την παραπληροφόρηση για την ασθένεια και τουλάχιστον οκτώ άτομα συνελήφθησαν στην Κίνα, κατηγορούμενοι για “δημοσίευση ή διαβίβαση ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο χωρίς επαλήθευση” σχετικά με τον κοροναϊό.

Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει εξαπλωθεί σε άλλες 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας. Οι ειδικοί αναμένουν ότι ο πραγματικός αριθμός των προσβεβλημένων ατόμων είναι πολύ υψηλότερος από το επίσημο σύνολο.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

MOBILE VERSION

DESKTOP VERSION

businessinsider

Δείτε επίσης

Κοροναϊός: Υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε από τα δέματα από Κίνα;

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα