27 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19: 400.000 νέοι χρήστες προστέθηκαν στο Folding@Home

1 min read
folding | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

hand forbidden coronavirus,3d render

0
(0)

Loading

Η κοινότητα Folding@Home έχει στρέψει την προσοχή της στην προσπάθειά αποκρυπτογράφησης της αναδίπλωσης των  πρωτεϊνών του COVID-19 και φαίνεται ότι το όλο έργο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

Μέχρι πρότινος η κατανεμημένη υπολογιστική ισχύ έχει φτάσει περίπου τα 470 petaflops . Την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε 1200% αύξηση της ισχύος σύμφωνα με δηλώσεις της ομάδας του Folding@Home, με την προσθήκη 400.000 νέων χρηστών με τα PC τους.

techlog.gr – COVID-19 μία πανδημία που εξαπλώνεται και στο διαδίκτυο

Πολλοί χρήστες συνέβαλαν σε αυτήν την αύξηση καθώς πλέον τα PC με τους  επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων αλλά και τις πανίσχυρες GPU παράγουν πολύ περισσότερη ισχύ από ό,τι θα είχαν πριν από μερικά χρόνια. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μηχανάκια cryptocurrency mining που είναι πρακτικά ειδικά σχεδιασμένα για την εκτέλεση έργων όπως αυτή.

Τα πρώτα αποτελέσματα από το όλο εγχείρημα μόνο αισιοδοξία μπορούν να προκαλέσουν αφού για παράδειγμα, βρέθηκαν ήδη 77 φαρμακευτικές ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του κοροναϊού και αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι πιθανότητες το PC σας (εάν είστε μέλος αυτής της κοινότητας) να βοηθήσει σε μια σημαντική ανακάλυψη.

Δείτε περισσότερα στο https://foldingathome.org/

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα