25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

COVID-19 μία πανδημία που εξαπλώνεται και στο διαδίκτυο

1 min read
jbareham 200318 1006 movie night 0001.01 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η εξάπλωση του Coronavirus (COVID-19) είναι γεγονός ότι έχει αλλάξει όλη μας τη ζωή και όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, μέσα σε μία νύχτα.

Όλος ο κόσμος που παραμένει κλεισμένος μέσα στα σπίτια του πρέπει κάπως να απασχοληθεί και να ψυχαγωγηθεί αλλά και να επικοινωνήσει και από ότι φαίνεται έχει ξεκινήσει μία διαφορετική πανδημία από αυτές που έχουμε κατά νου, μία ηλεκτρονική πανδημία.

Ο τεράστιος όγκος δεδομένων που διακινείται στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, είτε λόγω της απομακρυσμένης εργασίας ή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε λόγω της λήψης μεγάλων αρχείων, είτε λόγω των όλων online παιχνιδιών οπως fortnite κ.λ.π. είτε τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τείνει να γονατίσει τον παγκόσμιο ιστό και να μετατραπεί σε μία σύγχρονη “πανώλη” του διαδικτύου.

Οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών κρατών ζητούν αυτές τις ημέρες να περιορίσουμε την άσκοπη χρήση του Internet και μόλις σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, έγινε γνωστό ότι η Ε.Ε. ζητά να εξετασθεί, από τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, η μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους, δηλαδή οι πλατφόρμες όπως το Netflix και το YouTube να περιορίσουν τις υπηρεσίες ροής μόνο σε τυπική ανάλυση (ποιότητα SD).

Όλες οι πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης και όχι μόνο αλλά και όλοι εμείς οι χρήστες του διαδικτύου, έχουμε κοινή ευθύνη στο να εξασφαλίσουμε την ορθή λειτουργία του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης κατά της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

techlog.gr – Οδηγίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών

Netflix youtube1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Προς το παρόν δεν έχουν ακόμη ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα από τους παρόχους και από τις υπηρεσίες streaming tv αλλά όπως ανέφερε το Reuters, συζητήθηκε ήδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Netflix, η μετάβαση σε SD τουλάχιστον κατά τις ώρες αιχμής.

techlog.gr – Κοροναϊός: Γονατίζει το Internet της Ιταλίας από το Fortnite και το Call of Duty

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα