19 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Οι Android συσκευές χάνουν την αξία τους δύο φορές γρηγορότερα από τις iOS

1 min read
Android dep feat1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Μία έκθεση του ιστότοπου Bankmycell, αναφέρει ότι οι Android συσκευές χάνουν την αξία τους σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από τις συσκευές σε iOS.

Δεδομένου ότι τόσες πολλές νέες συσκευές Android από διάφορους κατασκευαστές κατακλύζουν την αγορά κάθε χρόνο, οι προηγούμενες συσκευές που λειτουργούν με παλαιότερο λειτουργικό σύστημα Android αλλά και με χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά σίγουρα δεν αντέχουν για πολύ.

Το Bankmycell λοιπόν μετά από παρακολούθηση των τιμών μεταπώλησης για περίπου 300 smartphones ανέλυσε τα δεδομένα που απέκτησε από μια διαφορετική ομάδα πωλητών και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα.

techlog.gr – Android 11: Γιατί δεν έχω Internet;

Η σχετική έκθεση αναφέρει η αξία των  ναυαρχίδων σε Android  υποτιμάται πολύ πιο γρήγορα από τις συσκευές iOS. Κατά μέσο όρο, ένα iPhone χάνει 23,45% της αξίας του μετά το πρώτο έτος ενώ το δεύτερο έτος η απώλεια αυτή ανέρχεται σε 45,46%. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει για τα Android Flagships καθώς μπορεί να χάσουν έως και 71,45% της αξία τους σε δύο χρόνια.

Ο ιστότοπος παρακολούθησε την πορεία των συσκευών για 4 χρόνια και διαπίστωσε ότι η μέση ναυαρχίδα σε Android χάνει το 71,41% της αξίας μεταπώλησής της σε δύο χρόνια. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράλογο αλλά αυτά είναι τα νούμερα! Μία midrange συσκευή Android χάνει 45,18%  της αξίας της κατά το πρώτο έτος και 47,85% στο δεύτερο έτος.

Το Motorola One, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018, έχασε το 87,68% της αρχικής αξίας μεταπώλησης του σε μόλις 14 μήνες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι συσκευές Android που κυκλοφόρησαν το 2017,  τη στιγμή που μιλάμε έχουν πάρα πολύ χαμηλό αξία μεταπώλησης.

techlog.gr – Ασφάλεια: Android vs iOS σημειώσατε 1

Ωστόσο στην αντίπερα όχθη στις iOS συσκευές συμβαίνει κάτι το εκπληκτικό!

Σύμφωνα με την αναφορά, οι τιμές των iPhones υποτιμώνται με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από αυτές σε Android. Τα iPhones που κυκλοφόρησαν το 2018, το iPhone XR και το iPhone XS series, έχασαν πολύ λιγότερο από την αρχική τους αξία το επόμενο έτος σε σύγκριση με το S10 & S10e της Samsung. Το Galaxy S10 + έχασε το 45,26% της αρχικής του αξίας σε μόλις 9 μήνες, ενώ το iPhone XS, που κυκλοφόρησε νωρίτερα, έχασε μόλις το 25,51% της αξίας του μέσα στο 2019. Οι συσκευές Galaxy έχασαν πολύ περισσότερο την αξία τους και στην πραγματικότητα, η σειρά S10 έχασε ακόμη περισσότερο την αξία της το 2019 από ό, τι η σειρά S9 το 2018.

Επομένως,  φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο αριθμός των συσκευών Android που βγαίνουν κάθε χρόνο καθώς  οι συσκευές Android κατασκευάζονται από πολλές εταιρείες, ενώ οι συσκευές iOS κατασκευάζονται μόνο από μία εταιρεία την Apple, επηρεάζει αρνητικά την αξία μεταπώλησης των προηγούμενων συσκευών.

Αυτά βέβαια μπορεί να είναι καλά νέα για κάποιους που θέλουν να αγοράσουν μία ναυαρχίδα και μπορούν να περιμένουν όσο χρειαστεί για να την αποκτήσουν.

[Via]

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα