29 Μαρτίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Κορονοϊός: Ανακηρύχθηκε σε πανδημία από τον Π.Ο.Υ.

1 min read
coronavirus 4914026 1920 640x3601 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Κορονοϊός: O ΠΟY προχώρησε στην κύρηξη του COVID-19 σε πανδημία

Τα νέα αναφορικά με την ραγδαία εξάπλωση του COVID-19 όπως μπορείτε να αντιληφθείτε δεν είναι καθόλου καλά, καθώς πλέον ο Κορονοϊός απέκτησε τον χαρακτηρισμό της “πανδημίας”. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας προξενεί και ιδιαίτερη εντύπωση από τη στιγμή που ο νέος Κορονοϊός έχει πλέον ξεπεράσει τα 121.000 κρούσματα και έχει εξαπλωθεί σε 114 χώρες (οι νεκροί είναι πλέον στους 4.373). Ο Πρόεδρος του ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), περίεγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, καθώς τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα, ενώ οι περισσότερες δομές υγείας στις περισσότερες χώρες του κόσμου βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus “Η πανδημία δεν πρόκειται για μια λέξη που θα πρέπει να την εκλαμβάνουμε αψήφιστα ή να την χρησιμοποιούμε χωρίς προσοχή. Είναι μία λέξη που έαν χρησιμοποιηθεί λάθος, τότε μπορεί να προκαλέσει πανικό και αναίτιο φόβο, αλλά το κυριότερο μπορεί λανθασμένα να σημαίνει για κάποιους ότι η μάχη ενάντια στην εξάπλωση του ιού έχει ήδη τελειώσει, πραγμά που μπορεί να οδηγήσει στο να υποφέρει περισσότερος κόσμος και σε περισσότερους θανάτους”. Μάλιστα, ο υπεύθυνος του ΠΟΥ δεν παρέλεψει να τονίσει ότι ως οργανισμός είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει μια ανάλογη κατάσταση, καθώς δεν είχε ποτέ ξανά συμβεί στο παρελθόν ένας Κορονοϊός να προκαλέσει πανδημία στον πλανήτη, αναφέροντας χαρακτηριστικα ότι από την στιγμή που αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρισκόταν σε επιφυλακή, καλώντας κάθε χώρα να λάβει έκτακτα και επιθετικά μέτρα στην εξάπλωση του ιού.

Κορονάϊός: Πόσο χρονικό διάστημα επιβιώνει στις επιφάνειες; Δείτε εδώ πώς να απολυμάνετε σωστά τις επιφάνειες.

Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και ότι η ανθρωπότητα έχει μπροστά της μια κρισιμή μάχη. Αν και ο δρόμος είναι ανηφορικός, ο πανικός και η τρομολαγνεία σαφώς δεν βοηθούν, ενώ όλες οι εκφάνσεις της ζωής θα πρέπει να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν. Ας ελπίσουμε ότι η καταιγίδα θα περάσει γρήγορα… 

Πηγή: Fibernews.gr

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα