Η ΕΕ εγκαινιάζει την εφαρμογή Re-open EU για να δείτε τι ισχύει σε κάθε χώρα που θέλετε να ταξιδέψετε

Η Επιτροπή εγκαινίασε την εφαρμογή Re-open EU για κινητές συσκευές, που είναι διαθέσιμη δωρεάν για τηλέφωνα Android (link is external) και iOS (link is external).

Η έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης διαδικτυακής πλατφόρμας Re-open EU, η οποία δέχθηκε σχεδόν 8 εκατομμύρια επισκέψεις από την έναρξη λειτουργίας της στα μέσα Ιουνίου.

Το Re-open EU είναι υπηρεσία μιας στάσης που παρέχει ολοκληρωμένες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας, τα μέτρα ασφάλειας και τα ταξιδιωτικά μέτρα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα εθνικά μέτρα καραντίνας, τις απαιτήσεις εξετάσεων και τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας για την ιχνηλάτηση επαφών και την προειδοποίηση για τον κορονοϊό. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και χρησιμοποιούν επαληθευμένα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τα κράτη μέλη.

Το Re-open EU ήταν ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η Επιτροπή στη δέσμη μέτρων του Μαΐου 2020 για τον τουρισμό και τις μεταφορές, με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με πλήρη σεβασμό των κατευθυντήριων γραμμών για την υγεία.

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2020, στην ανακοίνωσή της σχετικά με πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, η Επιτροπή δεσμεύτηκε να καθιστά τις πληροφορίες διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες μέσω δωρεάν εφαρμογής.

Οι πληροφορίες του RE-open EU παραμένουν εύκολα προσβάσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας: https://reopen.europa.eu/el/.

Δελτίο τύπου

Share the load
George S. Metallidis
George S. Metallidis

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν μπήκε στο σπίτι το πρώτο PC ένας 32bit 80386 με 4mb ram, CGA γραφικά σε 16colours monitor....και φυσικά λιώσιμο με το DOS game Grand Prix Circuit της Accolade

Άρθρα: 2966