25 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES 2020: Artificial Humans έρχονται από τη Samsung Project Neon

1 min read
Samsung Neon artificial humans shown off at CES 20201 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Artificial Humans ?? Φαίνεται σαν κάτι που θα ακούγατε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έτσι; Καλά μη βιάζεστε. Ακόμα δεν έχουν δει τίποτα τα ματάκιας μας.


Η Samsung εργάζεται σε ένα νέο Project το οποίο το αποκαλεί Project Neon και σε τεχνητούς ανθρώπους που τους αποκαλεί Neons.

Οι Neons δεν είναι ένας AI assistant ούτε φυσικά και ο βοηθός της Samsung o Bixby που ίσως περιμένατε. Δεν θα απαντήσει στις κλήσεις σας, ούτε θα παίξει κάποιο τραγούδι που θα του πείτε αλλά ούτε και θα σας πει τι καιρό κάνει έξω.

Η Samsung αποκάλυψε ότι ο Neon είναι ένα «εικονικό δημιουργημένο υποκείμενο», ουσιαστικά ένας πραγματικός άνθρωπος που είναι ικανός να επιδείξει νοημοσύνη και συγκίνηση αλλά και να συμπεριφέρεται σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος

Κάθε Neon έχει από πίσω του την τεχνολογία Star Labs – CORE R3, όπου το R3 σημαίνει Reality, Realtime and Responsive. Το Core R3 συμπληρώνεται από τη τεχνολογία SPECTRA η οποία είναι ικανή να κάνει τους Neons να έχουν επίγνωση, νοημοσύνη, μνήμη αλλά συναίσθημα.

Το R3 περιγράφεται ως μια leapfrogging τεχνολογία που τη συναντάμε κυρίως στον τομέα των Υπολογιστικών Νευρωνικών Δικτύων, της Εξελικτικής Γενετικής Ευφυΐας και της Υπολογιστικής Πραγματικότητας.

Είναι αυτή η τεχνολογία που επιτρέπει στους Neons να αντιδρούν και να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή σε πραγματικό χρόνο, με ελάχιστη καθυστέρηση μόνο μερικών χιλιοστών του δευτερολέπτου.

neons

Η Samsung παρουσίασε και κάποια σενάρια για το πως μια μέρα οι Neons θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι και να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα μας π.χ. θα μπορούσαν να είναι ένας personal trainer, ένας τραπεζίτης, μία pop star, ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ένα μοντέλο και πολλά άλλα.

neons

Έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να συναντήσουμε τους Neons για να τους μιλήσουμε και να δούμε αν μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν όπως οι άνθρωποι σε πραγματικό χρόνο.

Οι Neons αναμένεται να είναι διαθέσιμοι για δοκιμές beta – απευθείας στον πραγματικό κόσμο – αργότερα μέσα στο έτος.

beebom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα