26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

CES 2020: Νέα κάρτα γραφικών από την Intel για προγραμματιστές

1 min read
intel discrete gpu xe
0
(0)

Loading

Η Intel παρουσίασε σήμερα την επερχόμενη διακριτή κάρτα γραφικών Xe ενώ αποκάλυψε το λογισμικό DG1 “software development vehicle” το οποίο θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές για το νέο σύστημα γραφικών.


Δεν αποκάλυψε ωστόσο καμία λεπτομέρεια όσον αφορά την απόδοση της κάρτας παρά μόνο παρουσίασε την κάρτα να τρέχει το παιχνίδι Destiny 2.

Από όσο γνωρίζουμε, τα διακριτά γραφικά της Intel θα είναι chips (όχι κάρτες) εγκατεστημένες μαζί με τις CPU σε ένα ενιαίο πακέτο. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δούμε τα γραφικά της Intel με τη μορφή μιας αυτόνομης κάρτας PCIe.

Η Intel επιβεβαίωσε ότι η Xe θα είναι διαθέσιμη σε τρεις σειρές: Xe-LP, Xe-HP και Xe-HPC. και ότι θα κυκλοφορήσει με τους Tiger Lake 10-nanometer επεξεργαστές της αργότερα μέσα στο έτος ενώ υποσχέθηκε ότι η “double digit” απόδοση της CPU θα αυξάνεται με τους Tiger Lake.

intel dg1 slide 11 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Μας προκαλεί εντύπωση πάντως ότι ενώ η AMD έχει αποκαλύψει πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και σχέδια, η Intel μόλις ανακοίνωσε κάποια επερχόμενα προϊόντα και με αρκετή ασάφεια μάλιστα.

engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα