26 Απριλίου 2024

Techlog.gr

Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Το Google Chrome θα σας προειδοποιήσει εάν έχουν κλαπεί τα στοιχεία σύνδεσης σας

1 min read
dims 1 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας
0
(0)

Loading

Η Google προσθέτει αρκετές νέες λειτουργίες στο Chrome για να σας κρατήσει ασφαλείς κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.


Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Google εργάζεται πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό.

Πρόκειται για μία νέα λειτουργία στην οποία ο Chrome ελέγχει τους κωδικούς σας username και password όταν θα προσπαθήσετε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο, και  σε περίπτωση παραβίασης των δεδομένων θα σας προειδοποιήσει και  θα σας προτείνει να τα αλλάξετε.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είχε ανακοινωθεί ως πρόσθετο τον Φεβρουάριο.

dims 3 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Η Google προσθέτει επίσης στο Chrome για desktop προστασία από το phishing σε πραγματικό χρόνο . Για να είμαστε σαφείς, το Chrome ήδη σας προειδοποιεί ήδη όταν επισκέφτεστε  κακόβουλα site που προσπαθούν να υποκλέψουν τις πληροφορίες σας. Ωστόσο, η Google λέει ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο βασίζεται στη βάση δεδομένων της Ασφαλούς περιήγησης της Google, έχει πλέον 30% περισσότερες πιθανότητες να σας προειδοποιήσει για πιθανή απειλή.

dims 2 | Techlog.gr - Χρήσιμα νέα τεχνολογίας

Προχωρώντας προς τα εμπρός, το Chrome θα σας ενημερώσει επίσης πότε πιστεύει ότι πρόκειται να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google σε έναν ιστότοπο ύποπτου ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing). Όμως, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή τη λειτουργία μόνο αν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία συγχρονισμού στο Chrome.

Τέλος, η Google έχει τροποποιήσει τη διεπαφή του Chrome για να είναι πιο εύκολο να δείτε εάν πρόκειται να αποθηκεύσετε μια σύνδεση σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή ή σε ένα διαφορετικό προφίλ.

https://techlog.gr/2019/10/10/how-to-use-google-chromes-password-manager/

Ο αναπροσαρμοσμένος δείκτης σύνδεσης βρίσκεται στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων και θα σας δείχνει το όνομα του ατόμου που σχετίζεται με το λογαριασμό. Το επανασχεδιασμένο στοιχείο μενού διευκολύνει επίσης την εναλλαγή μεταξύ προφίλ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Εάν χρησιμοποιείτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, έχετε ήδη πρόσβαση σε πολλές από τις λειτουργίες που εισάγει σήμερα η Google. Το 1Password, για παράδειγμα, περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Watchtower που σας προειδοποιεί για παραβιάσεις δεδομένων και ελέγχει τους κωδικούς σας στο διάσημο πλέον site https://haveibeenpwned.com/ “.

Η Google αναφέρει ότι όλες αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν στις επόμενες εβδομάδες.

engadget

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

About The Author

Δείτε ακομα